Bárka kikötő a Katlanban! • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Bárka kikötő a Katlanban!

Idén harmadszor köt ki a Bárka színház csapata öt napon keresztül az Ördögkatlan Fesztivál öt helyszínén: Kisharsányban, Nagyharsányban, Palkonyán, a Vylyan teraszon és a Nagyharsányi Szoborparkban.

A már hagyományossá vált összművészeti fesztivál a közvetlenség, személyesség jegyében vonultat fel a maga műfajában elismert művészeket, zenészeket, zenekarokat (Quimby, Budapest Bár, Szakcsi Lakatos Béla, Boban Markovic) Képzőművészeket: Lois Viktor mechanikus mobilszobor és szoborhangszer kiállítása, vagy a fesztiválon 50. születésnapját ünneplő irodalmár Háy János kiállítása. Utóbbi, a fesztivál egyik díszvendége, saját verseit szavalja, együtt zenél a legjobb rockzenészekkel, vagy éppen dalban emlékezik meg az egy éve elhunyt Cseh Tamásról. Az Ördögkatlan örökös fővédnökére a fesztivál egész ideje alatt kiállításokkal, emlékkoncertekkel és szombaton harangszóval emlékeznek.

A katlan az érdekességek fesztiválja. Nem csak a nagy nevekkel és előre legyártott termékekkel szórakoztatja az oda látogatókat. Az ismert zenekarok mellett szóhoz jutnak eddig kevésbé ismert hazai (Showbors, Voler Mouche, Macskaköröm..stb.) és külföldi (Firewater NewYorkból, a BaBaZuLa Törökországból) művészek is. A fesztivál alatt számos dolog fog a látogatók szeme előtt születni. Ilyen például a Kapa és Pepe (Mucsi-Scherer) féle Busz-színház, vagy Kiss Tibor, ef. Zámbó István, Cseh András valamint Simon Edina és Surman Edit épületinstallációs happeningje, vagy a Mediawave zenei műhelyei melyek a fesztivál alatt alakulnak.

Katlan nem lehet színház és irodalom nélkül. A kisharsányi templomkert vagy az idilli szoborpark adja a hátteret Rátóti Zoltán és Mácsai Pál önálló estjeinek, Kolcsár József Zabhegyezőjének vagy Nézőművészeti Főiskolának. A fesztivál alatt Dragomán György új regénye kapcsán, A Székely Humoros Írókkal pedig a SZÉKELYFÖLD című kulturális folyóiratról hallhatnak beszélgetéseket. Ez alatt kézműves vásár, ReArt Műhely étel-ital kíséri a Katlanba látogatót. Az Ördögkatlan csak a nevében ördögi, valójában barátságos, emberközeli, érték teremtő fesztivál, melynek fő erényei a sokféleség, az emberi gazdagság és kíváncsiság, a rohanó nagyvárosi tömegfesztiválokkal szemben. A katlan az aktív pihenés és a színes élmények emberi léptékű fesztiválja.

III. Ördögkatlan Fesztivál 2010. auguszus 4-8.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS