II. Pécsi Gasztronauta Fesztivál • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

II. Pécsi Gasztronauta Fesztivál

Egész nap ingyenes programok, kóstolók, koncertek és foglalkozások várják Pécs belvárosában a városlakókat és a turistákat, amelyeken keresztül közelebb kerülhetnek a helyi gasztronómiai és zenei értékekhez. A pécsi Mediátor Egyesület szervezésében megvalósuló rendhagyó gasztronómiai fesztiválra idén 2016. május 14-én, szombaton kerül sor öt belvárosi helyszínen.

 

Gasztronauta_2016

 

A fesztivál interaktivitását az adja, hogy az udvarokban fellelhető, egymástól különböző hangulatok, ritmusok, ízek és dallamok megismerésével természetes közeget teremt egy igazi közösségi élmény átéléséhez. A fesztiválon részt vevő helyszíneket egy egész belvárost átívelő sétával járhatjuk körbe, miközben minden udvarban más és más témát találunk.

 

gasztronauta2016
CSÉSZÉS UDVAR
Belvárosi Könyvtár – Király utca 9.
Amikor az újhullámos technológia találkozik nagyanyáink kiöntőjével a kávézóasztalnál – ez a retro igazi bája. A kávé-tea-süti kombó mellé itt irodalmi csemegékből szemlézhetünk, recseg a gramofon, megáll az idő…

ÍNYENC UDVAR
Nick Udvar – Széchenyi tér 1.
Piros-fehér-rozé – jófajta borok helyi pincészetektől, mellé ínyenc falatok kifinomult dzsezzzenével, ételszobrász-performansz és origami csodák allűrök nélkül. Fogyasszátok (űr)mértékletességgel!

PIKNIK UDVAR
Lompos Uszkár – Káptalan utca 4.
A gesztenyefák és kőszobrok tövében leheveredni egy jó piknikre – ezen nincs mit túlbonyolítani. Helyi termelők kínálják friss portékájukat, spékeld meg egy kis streetfoddal, markolj fel egy plédet, de ha van kedved, a saját piknikkosaradat is megfonhatod. Nyugi, a gyerekek ellesznek!

REFORM UDVAR
Szabadkikötő – Király utca 64.
Érzékeny(ítő) témák a tudatos táplálkozás és életmód felé a laktóz-gluténmentes-élő-vega-nyers-öko-szemlélet kikötőjében, előadásokkal, bábszínházzal, és kreatív újrahasznosítással.

SÖRFŐZŐ UDVAR
Hild Udvar – Széchenyi tér 7-8.
Pécsi sört mérnek ebben az udvarban, a hozzá illő korcsolyákkal, amelyhez persze népes rezesbanda dukál. Itt készülnek majd az egyedi fesztiváltáskák vagy söralátétek, és egy meglepetéssel is készülünk! Fogyasszátok (űr)mértékletességgel!

 

Részletes információk a programról ide kattintva érhetők el.

Facebook


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS