Rangos elismerés Rátgéber László mesteredzőnek •

Sport

Rangos elismerés Rátgéber László mesteredzőnek

Rátgéber László, Magyarország legsikeresebb kosárlabda mesteredzője augusztus 20-a alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjét vette át.

Rátgéber László a kitüntetéssel

Rátgéber László a kitüntetéssel

– Felemelő érzés volt átvenni ezt a kitüntetést, szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segítette a munkámat. Elsősorban a családomra gondolok, a szurkolókra, játékosaimra, sportvezetőkre, és rengeteg más emberre, aki csak egy kicsit is hozzájárultak azokhoz a sikerekhez, amit elértünk. Azt gondolom, ez a kitüntetés nem elsősorban a tíz bajnoki címnek, nem az EuroLiga győzelemnek, nem a szövetségi kapitányságnak szól, hanem leginkább annak az értékteremtésnek, erkölcsi normáknak, és annak a társadalmi hatásnak, amit a csapatainkkal el tudtunk érni – fogalmazott Rátgéber László röviddel azután, hogy Lázár János, Miniszterelnökséget vezető minisztertől átvette magas rangú állami elismerését.

Rátgéber László „a kosárlabda sportágban végzett kivételesen elhivatott és nemzetközi szinten is nagyra értékelt edzői pályafutása, valamint a minőségi utánpótlás nevelés és edzőképzés szolgálata mellett Pécs város sportéletét is befolyásoló Kosárlabda Akadémia megalapítójaként végzett értékteremtő tevékenységéért” vehette át a Tiszti Keresztet – szerepel a kitüntetés hivatalos indoklásában.

(Forrás: PEAC-Pécs)


HozzászólásokArchívum

Partnereink