Művészi címkék kerülnek a Vylyan Prémium boraira • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Művészi címkék kerülnek a Vylyan Prémium boraira

Megújítja Prémium borcsaládjának címkéit a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet.

Az első boruk palackozásának 25 éves jubileumát ünneplő Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet birtokigazgatója, Debreczeni Mónika sajtótájékoztatón mutatta be a megújult köntösbe öltözött palackjaikat. A Vylyan Prémium borcsaládjának 7 új címkéje egy rendhagyó, művészi alkotó folyamaton keresztül született: a borok inspirálták a neves irodalmárokat – Cserna-Szabó András, Dragomán György, Grecsó Krisztián, Háy János, Parti Nagy Lajos, Szabó T. Anna, Székely Csaba – műveik megírásában, majd ezeket a történeteket dolgozta fel borcímke alkotásain Veress Tamás tervezőgrafikus.

Az új, művészi címkés Vylyan Prémium borok már márciusban megjelennek az üzletek polcain.

 

Minden bor egy külön történet

A Vylyan márkanév a 2000-es évek eleje óta összefonódik a művészeteken keresztül történő kommunikációval is, ami számos aktivitás mellett idén a Prémium boraik címkéjén is visszaköszön. A Vylyan Classicus borcsalád az ördögszántotta hegy legendájához köthető, a Válogatás borok nevei pedig a dűlőket idézik.

Mostantól a Vylyan Prémium boraihoz a hét neves, kortárs író művei kapcsolódnak majd. „Hét borfajta, hét személyiség. Úgy is mondhatjuk, hogy ’minden bor egy külön történet’, amihez neves irodalmárokat kértünk fel, hogy meséljék el rövid novellákon keresztül, hogyan látják, érzik borainkat a saját szemüvegükön keresztül. Majd a művek (borok) vizuális ábrázolása következett, aminek látványvilágát Veress Tamás tervezőgrafikus álmodta meg, így kapott új köntöst a Pinot Noir, a Merlot, a Villányi Franc, a Cabernet Sauvignon, a Montenuovo Cuvée, a Syrah és a Kékfrankos. Mindegyik egy-egy külön világ, amelyek hátcímkéin már nem a megszokott borleírások szerepelnek majd, hanem az adott művekből egy-egy kiemelt részlet”– ismertette a koncepciót Debreczeni Mónika.

 

A borsor új címkékkel
Fotó: Vylyan Pincészet

 

A pincészetről

Az évente 700.000 palack bort készítő Vylyan Pincészet a jövőben 20%-ra tervezi emelni az export piacainak részarányát. A Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet ma 13 szőlőfajtát termeszt, amelyek közül a legnagyobb területen a Cabernet Franc (21 hektáron) terül el, de a világ legnagyobb, 0,6 hektáros csókaszőlő ültetvényével is büszkélkedhet.

(Forrás: turizmus.com)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS