Körmöczi Dániel: A Budapesti Értéktőzsde célja, hogy fejlessze a tőzsdét és erősítse a gazdaságot • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Körmöczi Dániel: A Budapesti Értéktőzsde célja, hogy fejlessze a tőzsdét és erősítse a gazdaságot

Nagy érdeklődés kísérte a Világgazdaság napilap május 23-i budapesti Tőzsdekonferencia 2019 rendezvényt. Tíz előadás és két panel beszélgetés hangzott el összesen 17 előadóval.

Körmöczi Dániel, a BÉT értékesítési és marketing igazgatója a bevezető előadásában elmondta, hogy a 20. század elején nagyon sok tőzsdének a működéséről lehetett beszélni, de főleg európai országok börzéi domináltak. Míg korábban pár ezer cég vett részt a tőzsdei kereskedelemben, jelenleg 48 ezer cég van a világ tőzsdéin. Hozzátette, hogy a New York-i tőzsde egyedül nagyobb, mint az 50 legkisebb tőzsde együttvéve.

A BÉT értékesítési és marketing igazgatója elmondta, hogy a Budapesti Értéktőzsde vezetősége fontos küldetésének tartja, hogy fejlessze a tőzsdét és erősítse a gazdaságot, ennek megfelelően a tőzsde öt éves stratégiájában szerepel a helyi ökoszisztéma kiépítésének az elősegítése, az új szolgáltatások bevezetése, illetve hogy segítsék a kis- és középvállalkozásokat (kkv) a tőkepiaci szolgáltatásokhoz való hozzáférésben.

Ezekből a cégekből később nagyobb vállalatok lehetnek, amelyek standard prémium kategóriás besorolásba is bekerülhetnek – tette hozzá  az igazgató.

A kibocsátói fejleményekről elmondta, hogy két új Xtend piaci bevezetés is megtörtént – a Megakrán Nyrt. és a Kajahu tekintetében -, a tavalyi évben három prémium kategóriába történő átsorolás is megvalósult. Hangsúlyozta, a részvénypiaci állomány alaptőke-emeléseken keresztül is nőtt, több mint 79 milliárd forint értékben.

A 2018-as évet értékelve azt is hangsúlyozta, hogy további 50 növekvő potenciálú vállalattal történt kapcsolatfelvétel a BÉT50 projekt keretében. Elmondása szerint az eddig megjelent három BÉT 50 kiadványban szereplő 150 jól teljesítő magyar vállalkozás sikere azt mutatja, hogy egyre több az olyan hazai cég, amely szintet lépve már alkalmas akár a tőzsdén való megjelenésre.

„Idén kiadjuk a negyedik kiadványt, megtartjuk a konferenciát, és útjára indítjuk a BÉT50 klubot”


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS