A Nemzeti Színház A körhinta darabjával nyit a Szarvasi Vízi Színház • Hetedhéthatár

Színház

A Nemzeti Színház A körhinta darabjával nyit a Szarvasi Vízi Színház

A Szarvasi Vízi Színház parkolójában 2021. június 3-án egy 30 méter magas körhinta hívta a bátor jelentkezőket, akik repülni, szállni vágytak. Az apropóját a közelgő tizenegyedik nyári színházi évadot beharangozó sajtótájékoztató adta, illetve az, hogy a szezont a Nemzeti Színház A körhinta című darabja  nyitja majd 2021. június 18-án.

A sajtótájékoztatón Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára, a Szarvasi Vízi Színház művészeti igazgatója, Babák Mihály, Szarvas város polgármestere, Szabó Károlyné, a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. (MTT) ügyvezetője, a programok főkoordinátora, Seregi Zoltán, a Jókai Színház igazgatója, a Szarvasi Vízi Színház művészeti igazgatója, valamint a Cervinus Teátrum részéről  Dósa Zsuzsa művészeti igazgató, Csasztvan András ügyvezető igazgató, és Varga Viktor főrendező fogadta a sajtó képviselőit.

Babák Mihály köszöntötte a megjelenteket, elmondta, hogy Fekete Péter államtitkárnak mindig vannak ötletei, amelyeket meg is valósít, mint most a körhinta. Ebben az évadban is a jólismert hármas, az MTT, a Jókai Színház és a Cervinus Teátrum működik együtt.

„A kulturális államtitkár zsebében mindig lapulnak kincsek, most is így van, bár két nap kellett, hogy kicsomagolják. Egy körhinta a mai kincs. Az újraindulásnak a motorja a művészet, a kultúra, amelybe a cirkuszművészet is beletartozik. Tizenhat hónapig voltunk bezárva lakásunkba, és ezalatt az idő alatt a művészek dolgoztak, hogy nyitáskor sok új produkcióval álljanak a nézők elé, hiszen az egészségügy, a rendvédelem után az emberek lelkét is ápolni kell. A művészek készen állnak az embereket kicsalogatni házaikból. Képesek, hogy elcsalják őket mobiljuktól, lap-topjaiktól, hagy az élő előadást válasszák. Egy körhintát hoztunk, hiszen egy különleges előadással nyitunk. Rendkívül büszkék vagyunk, hogy egy csúcsprodukciót hozhatunk el, a Nemzeti Színház A körhinta című produkcióját” – mondta Fekete Péter (aki korábban a békéscsabai Jókai Színház igazgatója volt), egy fényképet is hozott, amelyen Törőcsik Mari egy körhintára támaszkodik. Ez a körhinta már az ő tulajdona; szerepelt már a Jókai Színház egyik darabjában, és itt lesz most a Nemzeti Színház előadásában is a színpadon. Végül Fekete Péter kérte a sajtó képviselőit, vigyék hírüket, hívják meg barátaikat, a szomszédokat.

Szabó Károlyné az előadások sokszínűségéről beszélt; arról, hogy a Déryné Program keretében ismét lesznek ingyenes színházi előadások.

Seregi Zoltán érzelmileg közelített: elmondta, jó itt lenni, szeret Szarvason lenni. Várakozással tölti el, hogy találkozhat a közönséggel, a művészekkel.

Csasztvan András a műszaki fejlesztésekről beszélt. A Vízi Színházban az emeleten cukrászda üzemel, a bástya tetejére pedig kiülős helyeket alakítottak ki. Az öltözők is felfrissülve várják a művészeket. Dósa Zsuzsa a Cervinus Művészeti Fesztivál sokszínűségéről szólt. Összművészeti fesztivál, hiszen sok művészeti ág képviselteti magát. Lesz zene, tánc és persze színházi előadás – komoly és humoros, illetve szlovák nyelvű előadás is. Szeretnének sok emberhez eljutni, mert a kultúra mindenkinek jár.

A nyári színházi szezon programkalauzát, a szokásos „kék újságot” megtalálják a város több pontján.

A színházi szezon június 18-án indul, és 66 napon keresztül a Vízi Színházban mindig történik valami, egészen augusztus 22-ig.

(Forrás: Newjsag)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS