Az Országos Könyvtári Napok pécsi és baranyai eseményei • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Az Országos Könyvtári Napok pécsi és baranyai eseményei

A PécsLIT szeptemberi rendezvényei után újabb könyvtári programsorozattal várja olvasóit a Csorba Győző Könyvtár. Immáron 15 éve, többféle hagyományt követve, de tartalmában mindig sok újdonságot kínálva kerül sor az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében az Országos Könyvtári Napok eseményeire – idén október 4-10-ig –, a könyvtári szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató őszi programsorozatára.

A Csorba Győző Könyvtár ahogy eddig, most is csatlakozik az eseménysorozathoz és változatos programokkal várja a pécsi és a baranyai olvasókat. Intézményünk a megyében 286 települést lát el könyvtári szolgáltatásokkal, ezek közül minden évben számos kistelepülési könyvtár csatlakozik programokkal, közösségi eseményekkel az Országos Könyvtári Napokhoz. A könyvtárbuszokkal ellátott települések lakosait kollégáink különböző kvízekkel, játékos feladatokkal várják megállóik során az eseménysorozat ideje alatt.

Az Országos Könyvtári Napok október 4-10-ig tartó hetében a Csorba Győző Könyvtár vendége lesz Pécsett többek között:
Október 4-én Krusovszky Dénes, október 5-én Boldizsár Ildikó és Borsa Brown, október 6-án Fábián Janka, illetve ezen a napon pótolják a korábban elmaradt Rendhagyó irodalomórát Péterfy Borival, október 7-én Bereményi Géza, október 8-án Fahidi Éva (online kapcsolattal).
Október 5-én tartják Pécsett a Baranyai könyvtárosok szakmai napját, melynek címe idén: Könyvtárak a mentális egészségért.

Az elmúlt hónapok pandémiás időszakában erősödött a könyvtárak társadalmi szerepvállalása, figyelmet kapott a könyvtárosok tudása, helytállása. A rendezvénysorozat ez utóbbiak tudatosítását is szolgálja. Remélhetően az idei események hozzájárulnak ahhoz, hogy a könyvtárlátogatók újra bizalommal keressék fel a könyvtárakat.

A részletes program ide kattintva érhető el.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS