Nemzetközi Alvás Konferencia volt a Magyar Tudományos Akadémián • Hetedhéthatár

Népszerű tudomány

Nemzetközi Alvás Konferencia volt a Magyar Tudományos Akadémián

Az Alvás Világnapja − 2022. március 19. − a nemzetközi alvás szervezet, a World Sleep Society, korábban World Association of Sleep Medicine 70 országot magában foglaló szervezetének évnapja, amelyhez világszerte milliók csatlakoznak.

A csillagászati tavaszi napéjegyenlőséghez kapcsolódik, üzenete, hogy felhívja a társadalom, a nemzetek, az országok és az emberek figyelmét a minőségi alvás fontosságára, az alvásproblémák következményeire, azok egészségügyi, oktatási és szociális vonatkozásaira, és segítse az alváshoz kapcsolódó rendellenességek megelőzését és kezelését. Magyarországon a Magyar Alvás Szövetség szervezésében és koordinálásával került sor az eseményre, 2022. szeptember 17-én amelynek neve „Hogyan alszik a világ a pandémia után, a háború árnyékában” volt.

Neurológusok, pszichiáterek, pszichológusok, alváskutatók és más szakértők előadásában szó esett a népegészségügyi prevencióról, a szükséges alvásmennyiségről és annak időzítéséről, alvászavarokról, a pandémia-alvás-depresszió összefüggéseiről, a legújabb melatonin ismeretekről, az alvás szerepéről a rendszeres mozgás és a sport területén. A konferenciát G. Németh György címzetes egyetemi docens, a Magyar Alvás Szövetség elnöke moderálta.

Az előadások után kitüntetések átadására került sor.

Magyarország első Alvás Nagykövete: Havasi Gergő

Sleepfriendly Hotel /Alvásbarát Szálloda 2022 minősítő elismerés: CARDO

Sleepfriendly Company / Alvásbarát Vállalat 2022 minősítő elismerés: E.on

Sleepfriendly Product / Alvásbarát Termék 2022 minősítő elismerés
Magyarország: Oxigén Hotel Noszvaj
Nemzetközi: Tschuggen Grand Hotel (Svájc)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS