Győzd le a kilenc királyt! • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Győzd le a kilenc királyt!

Quizizz csata pécsi 7., 8. osztályosoknak és középiskolásoknak

2022. május 16-án lesz 10 éve, hogy megnyitott a Belvárosi Fiókkönyvtár. Ebből az alkalomból kalandjáték és QR-kód játék lesz a Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági TanulóTér nyitvatartási idejében – pécsi 7-8. osztályosok, valamint a középiskolás csapatok számára. A résztvevők helyismereti térképes kalandjáték keretében ismerkedhetnek meg a Király utca 9-es szám alatt álló épületegyüttes történetével, érdekes egykori és mai lakóival.

A játékalkalom remek lehetőséget kínál a pécsi diákok számára saját városuk helytörténetének megismerésére, valamint ismereteik játékos fejlesztésére. A program csapatban játszva közösségi élményt is nyújt a résztvevők számára. A kb. 60 perces foglalkozás során a jelentkezők rövid ismertetőt hallhatnak és épületbejáráson vehetnek rész az épületcsoport múltjával kapcsolatban. A bemutató során hallhatnak a Hamerli családról, megismerhetik a Pécsi Városi Könyvtár rövid történetét, megnézhetik a Várkonyi Nándor Emlékszobát, s azt is megtudhatják, hogy ma milyen civil szervezetek működnek a házban.

A játékban– előzetes jelentkezés alapján – 2-5 fős csapatok vehetnek részt. A játékot 3 időpontban (10 óra, 13.30 óra és 15.30 óra) hirdetjük meg a nap folyamán; s egyszerre maximum 5 csapat játszhat a versenyben.

A részvételhez regisztráció szükséges: egy iskola több csapattal regisztrálhat, azonban csak egyszer töltheti ki a kvízt. A játékban való részvételhez okostelefon, vagy más okoseszköz szükséges.

A játék után a nyertes csapat húzhat a zsákbamacska ajándékból, s valamennyi résztvevő Retro könyvvásár ajándékutalványt kap, amelyet a Retro Könyvvásár nyitvatartása alatt 2022. december 17-ig válthatnak majd be.

A játékra regisztrálni lehet: bitt@csgyk.hu

Érdeklődni lehet: Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági TanulóTér, telefon: 72/525-769.

Print Friendly, PDF & Email

HozzászólásokArchívum

Hozzászólások

DISQUS