Magas kormánykitüntetést kapott Suzuki Osamu • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Magas kormánykitüntetést kapott Suzuki Osamu

A Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adta át Szuzuki Oszamunak, a Suzuki Motor Corporation elnökének Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök a Sándor-palotában 2022 június 6-án.

Osamu Suzuki és Szarvas István

Négy évvel ezelőtt módom volt találkozni vele, amelyről akkor így számoltam be: Huszonkét év után ismét találkoztam Osamu Suzukival. 2018. május 14-én délután a Duna parti Hotel InterContinental különtermében beszélgetett hat újságíróval, akik korábbi média megjelenítésükkel elősegítették a Suzuki autómárka ismertségét.

Első beszélgetésünk ide kattintva olvasható.

A találkozón az elnök elmondta, hogy már a ’90-es évek előtt is járt Magyarországon, de akkor nem mosolygó pártfunkcionáriusokkal találkozott. Az elmúlt 25 évben minden magyar miniszterelnökkel találkozott, igazán jó kapcsolatot Medgyessy Péterrel és Orbán Viktorral ápolt.

Átadtam Osamu Suzuki elnök úrnak az Újra kérdeztem – Válaszoltak interjúkötetem dedikált példányát, amelyben mindkét japán vezetővel készült beszélgetés szerepel. Ő is dedikálta saját példányomban azt az interjút, amit vele készítettem. Japánul megköszönte, s hozzátette, hogy a könyvet elhelyezi a Tokióban lévő Suzuki Múzeumban.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS