Mándoki László részt vett Budapesten a Mandoki Soulmates bemutatóján • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Mándoki László részt vett Budapesten a Mandoki Soulmates bemutatóján

Mándoki László, vagy ahogy a legtöbb helyen ismerik, Leslie Mandoki érdekes jelenség a magyar popkultúrában. Azon kevés külföldre szakadt zenészeink egyike, aki valódi sikereket ért el, propagandainterjúval járt.  2022. július 26-án este az Urániában mutatták be a Mandoki Soulmates: 30 év a színpadon és 40 év a stúdióban című dokumentumfilmet, és nagyon vártam, hogy végre részletesen megismerhessem Mándoki izgalmas életútját. Mándoki zenésztársaival az egész Földgolyót beutazta, szinte minden jelentős országban koncertezett neves zenésztársaival. Az is  kiderült, hogy Mándokit mindenki nagyon szereti, zenésztársaival pedig a zenén keresztül kommunikál. Nem tudtak egyszer sem olyat mondani a kamerába, ami túlment volna a barátságosan semmitmondó kategórián. Hiába vannak friss és/vagy archív interjúk olyanokkal, mint Al Di Meola, Chaka Khan, Ian Anderson vagy Bobby Kimball, a zenészek arról beszélnek, hogy Leslie milyen egy csuda jó figura, mennyire műfajokon átívelő a zenei munkássága, és egyszer még az a rettenetes közhely is elhangzik, hogy ezeknek a zenészeknek már nem is kell beszélniük egymással, mert a zenén keresztül kommunikálnak. Erről Mándoki László nem tehet.

A vetítés után Mándoki is megjelent, akit Koltay Anna és és Szalai Vivien kérdezett a színpadon. A zenészt finoman szólva nem igazán izzasztották meg, a Tények-főszerkesztő például elővette a régi bulvárújságírói tudását, és olyan szakmailag felkészült kérdéseket tett fel, mint hogy mit jelent Mándokinak a siker, vagy milyen jó tanácsokat adott útravalónak a szintén művészeti vonalon mozgó gyerekeinek. Szalai csúcsteljesítménye egyértelműen az volt, amikor Mándoki elkezdett arra panaszkodni, hogy a média soha nem kérdezi vagy írja meg, hogy nála bizony még mindig analóg technikával dolgoznak a zenészek a stúdióban, mire Szalai közbevágott, hogy majd a Tények akkor lehozza – így egy kicsit betekintést is kaphattunk a TV2 híradójának szerkesztési hátterébe.

Az interjúk utáni fogadáson, ahol zenészek és újságírók kaptak meghívást Mándoki László dedikálta a Mandoki Soulmates (Lelkitársak) albumát és néhány kérdésemre szívélyesen válaszolt.

Mándoki Láaszló (b) a szerzővel (j)

László, gratulálok a filmhez! Nekem nagyon tetszett!

Örülök neki jólesik a dicséreted.

Mi az elképzelésed a filmmel?

Még nem döntöttem el, hogy hol mutatom be.

Jól álltad a csinos szőke hölgyek kérdéseit. Láttam, hogy alaposan felkészültél.

Ezeket a kérdéseket már száz alkalommal megkaptam.

Volt egy kérdés, amit én is megkérdeztem a közelmúltban Takács Nagy Gábor karmestertől, ismered őt?

Igen ismerem. Mi volt a kérdés?

Hogy miben különbözik egy hazai koncert a külfölditől?

Gondolom ő is azt mondta, hogy a hazai koncert siker az igazi.

Így van.

Meddig maradsz Budapesten szeretnék egy komolyabb interjút készíteni veled.

Örömmel! Itt a névjegyem, írj egy email-t és egyeztetünk.

Köszönöm a beszélgetést, küldöm az email-t.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS