Kamarás Klára könyvbemutatója • Hetedhéthatár

Asztaltársaság

Kamarás Klára könyvbemutatója

Kamarás Klára és Baranyai Attila

Őrizz meg

Borongós árnyékkal szívemben
járom a kertet őszi csendben…
Búcsút veszek lombtól, virágtól…
maroknyi léttől… csalfa nyártól…
Tőled még nem.
Kérj, hogy maradjak…!
Aki voltam… s aki vagyok ma,
őrizz meg annak.

Letenyén, a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében 2006. szeptember 15-én került sor Bokros Tiborné Kamarás Klára új könyvévek, az Ólomból szőni pilleszárnyat című verseskötetnek a bemutatására. Rostonics László leköszönő polgármester bevezető gondolatai után, Végh Sándor, Juhász Gyula-díjas költő méltatta az alkotó munkáját.

A közel egyórás műsorban pécsi versmondó is volt. Várhelyi Klára egyetemi hallgató a költőnőt személyesítette meg fiatalkori verseinek elmondásával, de a pillekönnyű szerelmes versek után a későbbi, súlyosabb témákat feszegető költeményekkel is osztatlan tetszést aratott.

Meg kell emlékeznünk a helyi szereplőkről is – Harangozó Józsefné, Zsohár Zsófia, Halmi Nándor és Tímár József –, akik színvonalas közreműködésükkel hozzájárultak az est sikeréhez.

Kamarás Klára dedikál

A kötetben található, és a bemutatón is elhangzott, a Letenyei fák című költemény, amely a szülőföldről szóló 2006. évi nyílt pályázaton, mintegy félszáz alkotó 111 verse közül a szakmai zsűri I. helyezését érte el.

Kamarás Klára versein kívül amatőr kortársak és internetes barátok írásaiból is hallhattunk egy rövid összeállítást. Érdekesség, hogy a világháló segítségével a kanadai Kaskötő István három költeménye is elhangzott saját interpretálásában.

A találkozó ünnepélyes zárásaként Baranyai Attila, a Barátok levelező lista vezetője adta át Kamarás Klárának az „Amatőr Irodalomért” verslista díjat, a tűzzománc plakettet és oklevelet, mellyel eddigi eredményeit és nyomtatott publikációit jutalmazták.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS