Asztaltársaság Archives • Hetedhéthatár
Archívum

Asztaltársaság

Írások a rovatban: 234

2022. május 29-én tartják Szarvas István barátunk és szerzőtársunk Kérdeztem – válaszoltak VI. címmel megjelent interjúkötetének bemutatóját Szabadkán.

Lali – Leidecker Lajos emlékére

Hetedhéthatár. Huszonöt év. Negyed évszázad. – Mecénás, stabil háttér volt (sajnos, már csak múlt időben mondhatjuk) Leidecker Lajos, aki rendszeres anyagi támogatása mellett, ha kellett a saját házát, nyaralóját, munkahelyi közösségi termét, barátai társaságát és segítségét biztosította számunkra.

Szó és ember sorozat: Szarvas István könyvbemutatója

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Boráros téri tagkönyvtárában tartják 2022. április 29-én 11.00 órai kezdettel barátunk és szerzőtársunk, Szarvas István Kérdeztem – Válaszoltak VI. című könyvének bemutatóját.

Retró Pécs – Ahogy én láttam

Retró Pécs – Ahogy én láttam címmel nyílt meg 2022. február 17-én nyílt barátunk és szerzőtársunk, Dr. Antos Árpád fotókiállítása Pécsett, a PKK Apáczai Művelődési Házban. Dr. Antos Árpád a Mecseki Fotóklub tagjaként már az 1950-es évek óta készít fényképeket a városról. A PKK Apáczai Művelődési Ház kiállításán ezekből a fotókból mutat be válogatást.

XXL-es rántott szelet

XXL-es rántott szelet címmel jelent meg Kő-Szabó Imre barátunk és szerzőtársunk e-könyve. Kedvcsinálóként a szerző előszavát idézzük.
Előre kell bocsájtanom, hogy az „XXL- es rántott szelet” – nem szakácskönyv. Már legalábbis abban az értelemben, hogy aki felüti, megtanulhat belőle sütni, főzni. Átvitt értelemben azért mondjuk, hogy az „élet adta receptek szerint” – élünk és fogyasztjuk az élet adta – „rántott szeletet”.

Szarvas István Kérdeztem válaszoltak VI. kötetét mutatták be a Fészek Művészklubban – 2. rész

Budapesten, 2022 január 26-án került sor Szarvas István újságíró, író Kérdeztem-Válaszoltak VI. interjúkötetének bemutatójára, amelyet a helyszínen mintegy harmincan, a világhálón hat országból ugyanennyien követtek. Az eseményről két részletben számolunk be.

Szarvas István Kérdeztem válaszoltak VI. kötetét mutatták be a Fészek Művészklubban

Budapesten, 2022 január 26-án került sor Szarvas István újságíró, író Kérdeztem-Válaszoltak VI. interjúkötetének bemutatójára, amelyet a helyszínen mintegy harmincan, a világhálón hat országból ugyanennyien követtek. Az eseményről két részletben számolunk be.

Szarvas István köszöntése a Fészekben

2022. január 26-án 18.00 órakor kerül sor barátunk és szerzőtársunk, Szarvas István újságíró, író születésnapi könyvbemutatójára a Fészek Művészklubban.

Retró Pécs – Ahogy én láttam

2022. február 17-én nyílik barátunk és szerzőtársunk, Dr. Antos Árpád fotókiállítása a PKK Apáczai Művelődési Házban, Retró Pécs – Ahogy én láttam címmel. Dr. Antos Árpád a Mecseki Fotóklub tagjaként már az 1950-es évek óta készít fényképeket a városról. A PKK Apáczai Művelődési Ház kiállításán ezekből a fotókból mutat be válogatást.

Állapot-jelentés (Egy könyv margójára)

Nem könnyű ma egy magyar szerzőnek novellákat írni. Ugyebár ott van egy Karinthy, egy Örkény… és még sokáig sorolhatnánk. De azért még akad pár merész kísérletező. Hátha.
Talán. Sikerül valami újat írni. Vagy valami olyat, ami már bevált? Nem tudom.

Kérdeztem – Válaszoltak V. és Őszintén az interjúkészítésről – Szarvas István új könyvei

A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Informatikai Központ konferenciatermében 2021. szeptember 16-án Szarvas István újságíró-író Kérdeztem – Válaszoltak V. és az Őszintén az interjú készítésről címen kiadott köteteteknek bemutatására került sor.

Szarvas István könyvbemutatója

Szeptember 16-án az MTA Könyvtár és Információs Központ konferenciatermében kerül megrendezésre barátunk és szerzőtársunk könyvbemutatója. Az eseményen a Kérdeztem-válaszoltak V. és az Őszintén az interjúkészítésről című kötetek kerülnek bemutatásra.

Öt országban követték Szarvas István Őszintén az interjúkészítésről online könyvbemutatóját

Szarvas István író, újságíró, a Hetedhéthatár magazin budapesti szerkesztőség vezetője Őszintén az interjúkészítésről című új kötetét mutatták be 2021. január 29-én pénteken este, rendhagyó módon, online, a szabadkai Lányi Ernő IME Argaro együttesének szervezésében. Habár az ilyen rendezvények nem pótolják az emberi közelséget, arra mégis lehetőséget adott, hogy a beszélgetéshez Sao Paolóból, Los Angelesből és Bécsből is kapcsolódjanak érdeklődők.

A Hetedhéthatár az Arcanum Digitális Tudománytárban

A Hetedhéthatár 1997. decembere és 2010. májusa között nyomtatott formában jelent meg, összesen 250 lapszám kerülhetett az olvasók kezébe. 2010. májusa óta a nyomtatott formátum megjelenése szünetel, azóta kizárólag online érhető el.

Olvadáspontig hevítve

Olvadáspontig hevítve címmel jelent meg Kő-Szabó Imre barátunk és szerzőtársunk e-könyve. A tíz írást tartalmazó könyvhöz kedvcsinálóként a szerző előszavát idézzük. Olvadáspontig hevítve. Ki ne ismerné ezt a kifejezést. Ami nem más, mint egy szilárd anyagnak hevítés következtében, folyadékká válása. Ennek ellenkezője – szinonimája – a fagyáspont, dermedéspont.Archívum

Hozzászólások

DISQUS