Asztaltársaság Archives •
Archívum

Asztaltársaság

Írások a rovatban: 275

Szerzőtársaink dedikálnak a könyvhéten

Korábban hírt adtunk róla, hogy 2024. június 13-16. között rendezi a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet és a Gyermekkönyvnapokat. Az eseményen a Hetedhéthatár több szerzőtársa is jelen lesz, az olvasók találkozhatnak velük, vásárolhatnak könyveikből, illetve dedikálást is kérhetnek tőlük.

Május 23-án lesz Szarvas István könyvbemutatója Szabadkán

2024. május 23-án 17.00 órai kezdettel tartják Szarvas István barátunk és szerzőtársunk Kérdeztem – válaszoltak VII. valamint az Olimpikonok válaszoltak címmel megjelent interjúköteteinek bemutatóját Szabadkán.

Tillai Gábor 65 éves

Barátunk és szerzőtársunk, Tillai Gábor 65 éves. A jeles alkalomból Pécsett, a Püspöki Magtárban életmű beszélgetés lesz 2024. május 13-án 16.00 órai kezdettel. A beszélgetést W. Müller Judit történész, főmuzeológus vezeti. Tillai Gábor 1986 óta dolgozik a pécsi Janus Pannonius Múzeumban, közművelődési munkatársként, középiskolai történelemtanári diplomával.

Hajnal Éva könyvének bemutatója a Pécsi Harmadik Színházban

2024. május 4-én 17:00 órai kezdettel tartják barátunk és szerzőtársunk, Hajnal Éva „az a nap” című új könyvének bemutatóját a Pécsi Harmadik Színházban. Hajnal Éva írónővel legújabb verseskötetéről Moravetz Levente író, rendező beszélget.

Vers-séta szerzőinkkel a költészet napján

József Attila születésnapja immár 60 éve a magyar költészet napja. A pécsi Pintér-kertben ezen a napon az irodalom kap fontos szerepet: egy délutáni „vers-sétára” indulhatunk az arborétum kanyargós ösvényein. A séta állomáshelyein – többek között a kis tó, a pavilon és a várrom mellett – a Hetedhéthatár Magazin szerzői mondják el saját költeményeiket.

Hajnal Éva könyvbemutatója Komlón

Barátunk és szerzőtársunk, Hajnal Éva „az a nap” című könyvének bemutatójára invitáljuk kedves olvasóinkat! Az eseményre 2024. március 22-én 18.00 órakor kerül sor Komlón, a Pannon Ablakban (cím: Kossuth L. u. 18.). Ezen az estén lehetőség nyílik találkozni Hajnal Évával, és betekintést nyerni a könyv létrejöttének kulisszái mögé.

Sorsoltunk – a Kedvenc írásom játékunk véget ért

Véget ért a „Kedvenc írásom” karácsonyi játékunk, melyben arra buzdítottuk olvasóinkat, hogy írják meg: a lapunkban idén megjelent szépirodalmi alkotások közül melyik tetszett a legjobban. Aki beküldte kedvenc alkotásának címét és szerzőjét, nyereménysorsoláson vehetett részt. A nyeremény Kepes András nemrég megjelent, Két macska voltam című könyve.

Kedvenc írásom – karácsonyi nyereményjáték

Kedves Olvasóink! Szépirodalom rovatunkban 2023-ban eddig több mint 200 prózai alkotás és ugyanennyi vers jelent meg. Kérdésünk: melyik tetszett az idén megjelent művek közül a legjobban Önöknek? Kíváncsiak vagyunk rá! Aki megírja kedvenc alkotásának címét és szerzőjét, nyereménysorsoláson vesz részt. A nyeremény Kepes András nemrég megjelent, Két macska voltam című könyve.

Hetedhéthatár író-olvasó találkozó a Gesztenyeliget Fesztiválon

2023. október 7-én szombaton a Pécsbányai Közösségi Házban és annak udvarán rendezik a Gesztenyeliget Fesztivált. Az eseményen ismét lehetőség lesz találkozni a Hetedhéthatár néhány szerzőjével, a program 14.30-kor kezdődik. A nap teljes programját alább közöljük. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Penelopé on Tour

2023. szeptember 7-én csütörtökön mutatják be barátunk és szerzőtársunk, Ágoston Piroska Penelopé éjszakái című harmadik kötetét és Baracsi Erika festőművész képeit Pécsett, a Nappali bárban 18.00 órai kezdettel. A beszélgetést Gyenge-Kovács Eszter koordinálja. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a programra! Cím: Pécs, Király u. 23-25. Facebook esemény  

Epilógus – Petrozsényi Nagy Pál utolsó vallomásai

Villámcsapásként futott végig rajtam szerkesztő-barátnőm messenger-üzenete: elhunyt 81 éves korában barátunk és szerzőtársunk Petrozsényi Nagy Pál. A kolozsvári születésű, de évtizedek óta Kecskeméten élő írót nem ismertem személyesen, de az évek során szinte minden megjelent művét elolvastam.

A Hetedhéthatár az Ördögkatlanon

A 2023. augusztus 1-5. között zajló 16. Ördögkatlan Fesztivál programjaként augusztus 5-én szombaton 14.00 órától a Nagyharsányi Szoborparkban kerül megrendezésre a Hetedhéthatár író-olvasó találkozója, Hetedhéthatáron innen és túl címmel. Aki eddig csak olvasta az online kulturális magazint, most meg is hallgathatja a novellákat, verseket az írók, költők előadásában, sőt, kérdezni is lehet őket! Akikre számítunk a programon: Balizs Dániel, Hajnal Éva, Hajnal Mária, Hegedüs András, Hekl Krisztina, Smelka Sándor, Szigetvári Krisztián, Tátrai S. Miklós.

Elment Fischer János, a Vendéglős (1956–2023)

Pécs vendéglátós életének meghatározó személyisége volt Fischer János. A népszerű vendéglőst a kikísérés előtt gyászmisén búcsúztatják a családtagok, barátok, egykori munkatársak a Pécsi Köztemető Kápolnájában 2023. június 6-án, kedden, 12.00 órától, a gyászmise kezdete 12.30.

Kérdeztem és ismét válaszoltak

A Szegedi Közéleti Kávéház következő estjének vendége lesz barátunk és szerzőtársunk Szarvas István. A program témája az interjúkészítés, a szerző tudósokkal, művészekkel, sportolókkal, politikusokkal készített interjúi, a beszélgetések háttere, műhelytitkai.

Teltház volt Szarvas István Kérdeztem válaszoltak VII. kötetének bemutatóján a Kellér teremben a budapesti Fészek Művészklubban

Budapesten, 2023 január 30-án került sor Szarvas István újságíró, író Kérdeztem – Válaszoltak VII. interjúkötetének bemutatójára, amelyet a helyszínen mintegy negyvenen, a világhálón Brazíliából, az Egyesült Államokból, Kanadából, Angliából, Németországból, Ausztriából, Svédországból és Szerbiából követtek. Az eseményről két részletben számolunk be.Archívum

Partnereink