Hetedhéthatár, Author at Hetedhéthatár
Szerzői archívum

Hetedhéthatár

Hetedhéthatár írásai: 2866

Ünnepelt a Pécsi Animáció Története kiállítás

2013-ban, tíz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Pécsi Animáció Története kiállítás a Király u. 9. szám alatt. Az évforduló alkalmából a kiállítást létrehozó Total Art Egyesület kétnapos programsorozattal várta az érdeklődő közönséget szeptember 23-án és 24-én. A rendezvényre ellátogatók jubileumi kiállítást tekinthettek meg, animációs workshopon vehettek részt; a programot táncprodukciók és koncertek színesítették.

Tizennégy elismerést kapott Pécs

Tizenhárom díjjal és egy különdíjjal jutalmazta a várost, a pécsi önkormányzat cégeit a Magyar Marketing Szövetség. Az elismeréseket az érintett szervezetek vezetői, képviselői a Marketing Summit Konferencia keretében vehették át a Várkert Bazárban – adták hírül a pécsi városházán. Kilencedik alkalommal hirdette meg a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete a Városmarketing Gyémánt Díjat. Ebben az évben rekordszámú pályázat érkezett be, összesen 183 városmarketing programmal pályáztak közel 40 városból. A pályázatokat egy 50 fős független szakmai zsűri bírálta el, akik a meghatározott bírálati szempontok mellett a színvonalasnak ítélt városmarketing tevékenységeket díjazta.

Szöllősi György lett az európai vezető sportlapokat tömörítő szervezet, az Európai Sport Média (ESM) szakmai szervezet egyik alelnöke

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője lett az európai vezető sportlapokat tömörítő szervezet, az Európai Sport Média (ESM) szakmai szervezet egyik alelnöke. Rainer Holzschuh, a vezető német sportlap, a Kicker legendás főszerkesztő-igazgatójának 2021-ben bekövetkezett halála után egyfajta generációváltás zajlik az európai sportújságok 1989-ben, Barcelonában alapított szervezete, az ESM (European Sports Magazines, majd European Sports Media) élén, immár a Nemzeti Sport részvételével.

Pankotai Lili SZABAD-díjat kapott

A napokban zajlott le az idei SZABAD díjátadó gála, amelyen a változásért dolgozó emberek valósága megrendítő hitelességgel jelent meg a színpadon. A remény és nehézség érzése egyszerre járták át az egész estét. A jelöltek történeteiben benne volt a közösség ereje és az is, hogy mennyire el lehet magányosodni. A színpadon generációk álltak: olyanok, akik már évtizedek óta küzdenek, fogtak kezet azokkal, akik mindezt pár hónapja kezdték.

Immár teljes a 12. Szemrevaló Filmfesztivál programja

Közeleg a 12. SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁL. A Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és a Svájci Nagykövetség közös filmhetét idén október 5-15. között rendezik meg a budapesti Művész moziban. Debrecenben, Szegeden, Pécsett és új helyszínként Veszprémben is vetítik majd a fesztivál legjobb filmjeit.

Tíz éves a Pécsi Animáció Története kiállítás

2013-ban, tíz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Pécsi Animáció Története kiállítás. A kiállítás tizedik születésnapját a Total Art Egyesület egész napos programsorozattal ünnepli. A rendezvényre ellátogatók jubileumi kiállítást tekinthetnek meg, ahol a lezajlott programokból kaphatnak ízelítőt fotókon keresztül. Az ünnepet animációs workshop, táncshow, fényfestés, koncert és afterparty színesíti.

Schulteisz Gábor – Tóth Álmos – Tamás Éva: Mesék a varázsbőröndből

Tamás Éva színművész a gyermekkorba repíti vissza közönségét, hogy unokától nagyszülőkig a család apraja-nagyja különleges időutazáson vehessen részt: együtt élhetik át újra a gyermek fejlődését megszületésétől a kamaszkoráig, felidézve azt a néhány, villámgyorsan lepörgő évet, amíg a család szorosan együtt van.

Könyvbemutató: Vincze János és a Pécsi Harmadik Színház

Vincze János és a Pécsi Harmadik Színház címmel jelent meg a napokban Cseh Andrea Izabella és Farkas Éva könyve. A kötet 12 fejezetbe sűrítve dolgozza föl a pécsi teátrum alapító-igazgatója, a Jászai-díjas rendező, Vincze János szakmai munkásságát, s ennek tükrében a kortárs magyar drámák országosan elismert műhelyének közel három évtizedes történetét. Előadások, színészek, sztorik és emlékek – azoknak, akik látták a Pécsi Harmadik Színház előadásait, s azoknak is, akik nem.

Szeptember 21-én kezdődik a 61. Közgazdász Vándorgyűlés

Szeptember 21-én, csütörtökön 10 órától Matolcsy György jegybankelnök, Varga Mihály pénzügyminiszter és Bod Péter Ákos közgazdászprofesszor gazdaságpolitikai kerekasztal-beszélgetésével kezdetét veszi a 61. Közgazdász-vándorgyűlés Egerben. A hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciájára mintegy 700 kárpát-medencei magyar közgazdászt vár a szervező Magyar Közgazdasági Társaság (MKT).

Egy hónap múlva kezdődik a 12. Szemrevaló Filmfesztivál

Október 5-15. között 11 német nyelvű film, köztük számos díjnyertes alkotás Idén október 5-15. között rendezik meg a 12. SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁLt a budapesti a Művész moziban. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete a német nyelvterület legfrissebb filmjeiből ad ízelítőt, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal.

Megtartotta évadnyitó ülését az Örkény Színház

Mácsai Pál igazgató az évadnyitó társulati ülésen bejelentette, hogy a 2023/2024-es évad négy bemutatója mellett 2024. július 5-én új darabot mutatnak be a Városmajori Szabadtéri Színpaddal közösen, Prjct dq’24 címmel, a rendező Kovács D. Dániel, a szövegkönyvet Závada Péterrel együtt írják.

Hat nap az irodalom jegyében Pécsett

Az idei évben a már megszokott módon, most is hat napig, szeptember 11. és 16. között, közel 50 programmal várják a szervezők az irodalom és az olvasás szerelmeseit a PécsLIT Fesztiválon. A Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat közös eseménysorozatára számos újkötetes szerző érkezik, ismét lesznek irodalmi gyermekprogramok, külföldi vendégek, illetve több kísérőprogram is. Részletes információk a programokról a rendezvény honlapján találhatók.

A Pécsi Harmadik Színház szeptemberi műsora

Bemutatóval indítja az új évadot szeptember 17-én a Pécsi Harmadik Színház. „Mesék a varázsbőröndből” című családi, interaktív előadásuk játékosan kelti életre Tamás Éva, a Pécsi Harmadik Színház produkcióiban folyamatosan foglalkoztatott színművész előadásában a gyermek fejlődését megszületésétől a kamaszkoráig. Az előadás célja, hogy újraélhessük és feldolgozzuk azt a néhány, villámgyorsan lepörgő évet, amíg a család szorosan együtt van.

Pivarnyik Anikó: Beszélj! (Domján Edit emlékére)

A nagy sikerű „Karády” című előadás csapatának új produkciója a tavalyi, dunaújvárosi ősbemutató és a budapesti, kozármislenyi, mándoki és vajszlói fellépés után Pécsett is látható, a Pécsi Harmadik Színházban 2023. szeptember 29-én 19.00 órakor és október 27-én 19.00 órakor. Pivarnyik Anikó színműve a csodálatos tehetségű, tragikusan korán távozott színművész, Domján Edit életének utolsó óráit idézi meg, amikor visszapillant az életére, s eközben magányát saját (benső) énjével osztja meg, a „másik” Edittel, aki mindenáron élni szeretne tovább.

Penelopé on Tour

2023. szeptember 7-én csütörtökön mutatják be barátunk és szerzőtársunk, Ágoston Piroska Penelopé éjszakái című harmadik kötetét és Baracsi Erika festőművész képeit Pécsett, a Nappali bárban 18.00 órai kezdettel. A beszélgetést Gyenge-Kovács Eszter koordinálja. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a programra! Cím: Pécs, Király u. 23-25. Facebook esemény  Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS