Sport Archives • Hetedhéthatár
Archívum

Sport

Írások a rovatban: 242

Ez évtől már országos sportági szövetség a Minifutball szövetség

Mérföldkőhöz érkezett az Minifutball-szövetség, amely ettől az évtől már országos sportági szövetségként, komoly támogatói háttérrel szervezheti a hazai kispályás labdarúgás bajnoki rendszerét és képviselheti hivatalosan Magyarországot a nemzetközi színtéren.

Dr. Mészáros János: 2023-ban is eredményesek voltak az olimpián kívüli sportágak kiválóságai

A 62 szövetséget képviselő sportköztestület 2024. február 28-án a Budapest Marriott Hotelben tartott gáláján 37 szövetség 64 sportolója vette át díját a 2023-ban nyújtott kiemelkedő sportteljesítményéért.

Balogh Gábor: A magyar öttusa élsport idei legfontosabb feladata az eredményes párizsi olimpiai szereplés

Tavaly decemberben Balogh Gábor személyében új elnök került a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) élére. A sportág korábbi jeles képviselője megújulást és átfogó reformokat vetített előre, amelyet 2024. első versenyére készülve immár konkretizálni is tudott. Az Olimpia évében egyrészt az eredményes szereplés, emellett a sportág megújítása és a Szövetség munkájának új alapokra helyezése egyaránt kiemelt feladat.

A 66. M4 Sportgáláról jelentem

Novák Katalin köztársasági elnök megtisztelő jelenlétében, világsztárok közreműködésével rendezte meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége – immár másodszor a budapesti Operaházban 2023. január 8-án a 66. M4 Sport – az Év Sportolója Gálát.

Szöllősi György lett az európai vezető sportlapokat tömörítő szervezet, az Európai Sport Média (ESM) szakmai szervezet egyik alelnöke

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője lett az európai vezető sportlapokat tömörítő szervezet, az Európai Sport Média (ESM) szakmai szervezet egyik alelnöke. Rainer Holzschuh, a vezető német sportlap, a Kicker legendás főszerkesztő-igazgatójának 2021-ben bekövetkezett halála után egyfajta generációváltás zajlik az európai sportújságok 1989-ben, Barcelonában alapított szervezete, az ESM (European Sports Magazines, majd European Sports Media) élén, immár a Nemzeti Sport részvételével.

Hajóval az atlétikai világbajnokságra!

Látványos és kényelmes formában érkezhetnek a világbajnokságra azok, akik a hajózást választják. A MAHART, együttműködésben a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottságával, a vb összes versenyprogramja idején folyamatos hajójáratokat üzemeltet a Batthyány tér és a MÜPA hajóállomás között, ahonnan rövid sétával elérhető a Nemzeti Atlétikai Központ bejárata. A menetidő mindössze 15 perc.

Sakk: Orosz-kínai párharc Carlsen elárvult trónjáért

A pénteki ünnepélyes megnyitót követően húsvétvasárnap kezdődik az orosz Jan Nyepomnyascsij és a kínai Ting Li-zsen párharca, amelynek győztese megszerzi a sakkvilágbajnoki címet.

Gyenge Valéria Helsinki olimpiai bajnoka volt a Csanádi Baráti Kör vendége

A Csanádi Árpád Iskola ebédlőjében a helyi Olimpiai Baráti Kör meghívását elfogadó olimpiai bajnok, Gyenge Valéria volt a vendég 2023 január 26-án. A 90. születésnapjához közeledő helsinki bajnoknő 1952 júliusában a 400 méteres gyorsúszásban lett első.

Elhunyt Pelé

Nyolcvankét esztendős korában elhunyt Pelé, háromszoros világbajnok brazil labdarúgó, a sportág és a sportvilág legendás alakja. Pelé a Santosban mutatkozott be a felnőtteknél, majd vált világklasszis játékossá, a csapatot közel húsz évig, 1956 és 1974 között erősítette. Pályafutását a New York Cosmosban zárta le, amelyben 1975 és 1977 között három idényben is szerepelt.

Világklasszis sportolók vehettek át díjat a MEFS Gáláján 

Az Uránia Filmszínházban megrendezett eseményen a világversenyeken kitűnően szereplő egyetemistákat díjazták. Így például a kajakos Lucz Anna (Budapesti Gazdasági Egyetem), az úszó Milák Kristóf (Edutus Egyetem), a vívó Pusztai Liza (Eötvös Loránd Tudományegyetem), az úszó és életmentő Verrasztó Evelyn (Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem) és az uszonyosúszó Senánszky Petra (Debreceni Egyetem) érdemelte ki – többek között – az Év Egyetemi Sportolója díjat. 

Tovább folytatja a Magyar Öttusa Szövetség és a Béres Gyógyszergyár az együttműködését

Az egészségvédelem területén piacvezető szerepet betöltő magyar gyógyszergyár továbbra is segíti készítményeivel az öttusasport versenyzőinek eredményes felkészülését. A megállapodást dr. Simicskó István, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke és dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke írták alá október 13-án.

50 éve született Benedek Tibor

A Magyar Posta – születésének ötvenedik évfordulóján – alkalmi bélyeg kibocsátásával ünnepli a háromszoros olimpiai-, Európa- és világbajnok vízilabdázót Benedek Tibort, aki 2013 és 2016 között a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt. Az újdonság Viszlay Márk és Szaka József fotóinak felhasználásával, Kara Orsolya grafikus tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült, és 2022. október 12-től vásárolható meg az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Nagy György: Bízom benne, hogy olimpia kvótát szerzünk a világbajnokságon

Az október 13-án rajtoló kairói olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon egy-egy érem és párizsi kvóta a cél a magyar csapat számára – mondta a budapesti sajtótájékoztatón 2022 október 7-én a Sir Lancelot Medieval étteremben a Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) elnöke, Nagy György. „Az Európa-bajnokságon szépen szerepelt a csapat, bízom benne, hogy a világbajnokságon is hasonlóan fog és meglesz az első párizsi kvótánk” – mondta Nagy György.

Mizsér Attila: A siker tusái

Az öttusa mindenre megtanít – vallja Mizsér Attila, a sportág olimpiai, világ- és Európa-bajnoka. Olyan készségeket fejleszt, amelyek az élet számos területén alkalmazhatóak. A könyv bemutatja a szerző Bajnokok útja elnevezésű motivációs modelljét, amelyet szervezetfejlesztői munkájában is alkalmaz, és amely a mindennapokban is tanulságos útmutatóul szolgálhat bárki számára.  

A budapesti BOK csarnokban rendezik a Magyar Kick-Box Világkupát

Június 3-5-én, péntektől vasárnapig rendezik a budapesti BOK Sportcsarnokban a 27. Magyar Kick-box Világkupát, amely az idei esztendő legnagyobb eseményének ígérkezik a sportágban. A verseny a legjobb hazai kick-boxosok számára egyúttal kiváló felkészülés az őszi felnőtt Európa-bajnokságra és utánpótlás világbajnokságra. A Magyar Kick-box Szakszövetség (MKBSZ) újabb négy évre megválasztott régi-új vezetősége a válogatottaktól az Eb-n és a vb-n is az első háromba kerülést várja a nemzetek versenyében. Mérföldkő a sportág hazai történetében, hogy Boros Petra személyében először lesz magyar kick-boxos a Világjátékokon.Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS