Sport Archives • Hetedhéthatár
Archívum

Sport

Írások a rovatban: 226

A 64. M4 sport Az év sportolója Gáláról jelentem

A 64. M4 sport Az év sportolója Gála 2021 a Nemzeti Színházban 2022 január 6-án került megrendezésre. Az új időknek megfelelően az első díjat az e-sportoló „Williams_Fuvaros”, azaz Blazsán Patrik kapta, a bináris FIA GT-világbajnokság meghatározó szereplője.

Oláh Gábor: Manchesterrel kapcsolatban mindenkinek többnyire a labdarúgás jut az eszébe

Oláh Gábor 14 éve él az Egyesült Királyságban, Manchesterben. Grafikus, ezermester, a MIZU nevű kulturális lap főszerkesztője és a manchesteri Salford Egyetemre jár, nemzetközi kapcsolatok-politológia szakra. Viberen beszélgettünk 2021. december 8-án.

A Pannon Filharmonikusok írt indulót a pécsi Csörgőlabda Csapatnak

A Pannon Filharmonikusok rendkívül fontosnak tartja, hogy minden társadalmi csoport hozzájuthasson a zenehallgatás koncerttermi élményéhez. A zenekar éppen ezért indította útjára a „Még1esély” koncertsorozatot a Kodály Központban azok számára, akik mozgásukban vagy szociális kapcsolódásukban korlátozottak (idősotthonokban élők, szellemi fogyatékossággal élők, anyagilag rászorulók), vagy olyan fogyatékossággal élnek, amely megnehezíti a koncertlátogatást.

Érdemrendet vett át Prof. Dr. Kiss Ádám a MEFS korábbi elnöke

Rakaczki Zoltánt, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagját, a MEAFC elnökét, a TFSE ügyvezetőjét az Európai Egyetemi Sportszövetség Végrehajtó Bizottságának tagjává választották az EUSA Tisztújító Közgyűlésén.

A nagy nemzeti felbuzdulás

Ez az év gazdag volt sporteseményekben. Sokan, közöttük én is, nap mint nap vártam a jó híreket, újabb érmeket, helyezéseket. A Foci EB-n is helyt álltunk, már amennyire az erőnkből tellett. Aztán jött az elhalasztott ötkarikás játék. És a bizonytalanság. Meg lesz tartva egyáltalán? És lőn. Nézők nélkül, egy kissé „csendben”, de azért mi, az itthoni szurkolók véresre csapkodhattuk tenyereinket, hiszen volt amiért/akiért.

Olaszország Európa-bajnok

2021. július 11-én a városligeti hivatalos zónába érkezésemkor özönvíz fogadott. A belépésemkor nem tudták az ellenőrzéskor a hőmérsékletemet mérni, mert minden vizes volt és a műszer nem jelzett semmit.

A Labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos szurkolói zónájából jelentem

2021. július 3-án a városligeti hivatalos szurkolói zónájának Média büféjében hideg málnalevest ettem, kértem egy szénsavmentes ásványvizet, magamhoz vettem egy ropit és vártam, hogy elkezdődjön a Dánia-Csehország negyeddöntő TV közvetítése Azerbajdzsánból, Bakiból.

A Labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos szurkolói zónájából jelentem

A bajnokság 21. napját így tudnám összefoglalni. Két mediterrán ország a legjobb négy között. Kevés gól jellemezte a negyeddöntő 2021. július 2-i mérkőzéseit. Svájc – Spanyolország 1:1, tizenegyesekkel Spanyolország jutott tovább.

Fogadalmat tettek a Tokióba készülő olimpikonjaink

A 85 éves hagyományokat folytatva, a tokiói játékok előtt fogadalmat tettek az olimpiára készülő magyar sportolók. A budapesti Millenáris Parkban található Nemzeti Táncszínházban rendezett 2021. július 1-i esti eseményen az úszó Késely Ajna és a sportlövő Péni István mondta elő az eskü szövegét.

A Coop  stratégiai partnerként segíti a MOB-ot

A következő négy évben immár stratégiai partnerként segíti a Magyar Olimpiai Bizottság munkáját a Coop Gazdasági Csoport. Az erről szóló megállapodást 2021. június 30-án írták alá Budapesten a MOB székházában. Az aláírásával egy időben indult el az üzletlánc hagyományos olimpiai szurkolói mozgalma is, amelynek keretében a Coop 2240 üzletében hajrászalagokon és a social media felületein keresztül buzdíthatják a Tokióban résztvevő magyar sportolókat.

A Labdarúgó Európa-bajnokság szurkolói zónájából jelentem

Megnyitotta kapuit 2021. június 11-én a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos budapesti szurkolói zónája a Városligeti Műjégpályán, ahová a bajnokság 18. napján június 29-én  is ellátogattam.

Szabó Tünde: Az volt a célom, ha gyermekeim lesznek mindennap sportoljanak

Dr. Szabó Tünde államtitkárral 2021. június 16-án Budapesten a 39. Lidl Balaton átúszás sajtótájékoztatója után beszélgettünk. Szarvas István (Sz. I.): Államtitkár asszony, először is szeretnék gratulálni a megszerzett tudományos fokozatához. A kormányban nem sok embernek van ilyen magas, tudományos fokozata. Az Emberi Erőforrások  Minisztérium jól áll ezen a téren.

39. Lidl Balaton-átúszás: 2021. július 31.

2021. június 16-án sajtótájékoztatót tartottak Budapesten a 39. Lidl Balaton átúszásról. A sajtótájékoztatón részt vett dr. Szabó Tünde PhD államtitkár, az esemény fővédnöke, Máthé István versenyigazgató, Teleki Zoltán ezredes és Tőzsér Judit, a Lidl kommunikációs vezetője. Az átúszásra vállalkozó sportemberek a már megszokott módon Révfülöpön szállnak majd vízbe, majd az 5,2 kilométeres táv megtétele után a balatonboglári Platán strandon érnek partot.

Keleti Ágnes 100 éves

Fűrész Attila Forradalmi győzelem című könyvének 2017. január 5-i bemutatóján találkoztam Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásszal. A bemutatott kötettel a szerző a tornásznők melbourne-i diadalának állított emléket.

Beteljesült kívánságok

Már két hete, hogy életének 48. évében hosszas betegség után elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk. Azóta már sokszor és sokan megemlékeztek róla, titokban el is temették, én viszont egy 29 évvel ezelőtti találkozásunkat szeretném felidézni.Archívum

Hozzászólások

DISQUS