Szarvas István, Author at Hetedhéthatár
Szerzői archívum

Szarvas István

Szarvas István írásai: 1004
Szarvas István

Csillagok, égbeli tűk

„Csillagok, égbeli tűk” címmel mutatta be új, nyári műsorát a Fővárosi Nagycirkusz. Cseh Tamás-Bereményi Géza „Háború van” című dalának kezdő sorai állnak a fókuszban: „Csillagok, égbeli tűk karcolják rá a szememre: Háború van. Csillagok, a háború tart, szóljatok rá, hogy megálljon.” Napjainkban ismét aktualitást kaptak-e sorok, melyre reflektál a Fővárosi Nagycirkusz új műsora.

Tűréshatár

A „Tűréshatár” egy kitűnő iráni film, amely Amir, a magányos drogdíler életét mutatja be a nyolcmillió lakosú Teheránban. A 99 perces film Ali Ahmadzadeh rendezésében készült, és a 2023-as Locarnói Filmfesztiválon debütált, ahol a fődíjat, az Arany Leopárdot nyerte el.

Most vagy soha

A „Most vagy soha!” egy 2024. március 14-én bemutatott magyar történelmi kalandfilm, amely az 1848-as márciusi forradalom eseményeit dolgozza fel Petőfi Sándor és a márciusi ifjak történetén keresztül. A film rendezője Lóth Balázs, a forgatókönyvet Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk írta.

Az ESG a célkeresztben

A CSR Hungary eseményei között különleges helyet foglal el a CSR Hungary Klub (2007-től a gondolkodó vezetők klubja) személyes találkozóinak helyszíne, a CSR Szerda Klubest, mely a könnyebb networking lehetőség mellett rendszerint egy-egy speciális témát jár körbe tükröt tartva a mindennapi üzleti gyakorlatokról.

Jövőre lesz 30 éves a Hungary Card

Gál Gábor, a  Hungary Card kártya kibocsátója, volt a MÚOSZ Turisztikai és gasztronómia szakosztály vendége 2024. február 14-én. Cége, a Hotelinfo Kft. 1991-ben alakult. Akkor a piacon még nem volt olyan katalógus, amely bemutatta volna a hazai szállodákat, azok elérhetőségét és árait. Az ingyenes katalógus évről-évre népszerűbbé vált, és felmerült annak igénye, hogy azok a turisták, akik ezt használják, valamilyen megkülönböztetésben részesüljenek a szolgáltatóktól – azaz kedvezményt kapjanak.

Szabó Ervin: Amikor bekerültem egy közösségbe, valahogy vezetővé váltam

Szabó Ervinnel, a Kulcs-Soft vezérigazgatójával 2023 november 25-én Budán kávézás közben beszélgetünk a cég tárgyalójában.
Ervin, mikor döntötted el azt, hogy közgazdasági pályára mész?
Mondjuk azt, hogy ez egy következménye volt annak, ahogy én előtte működtem és éltem. Azt tudni kell rólam, hogy informatikusként végeztem a Veszprémi Egyetemen, de már ott is nyüzsgő diák voltam, és sokkal inkább érdekeltek a szervezési, irányítási feladatok.

Cowboy-lányok (amerikai film)

A filmet a 2024 – 10. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon vetítették. Mielőtt szólnék róla, idézem a fesztiváligazgató Sós Ágnes filmrendező 2021-ben, egy interjúban elhangzott véleményét a dokumentumfilmekről.

A Filmkritikus díjátadásról jelentem

A MÚOSZ Film- és Tévékritikus Szakosztálya és a Magyar Filmművészek Szövetsége 2024. február 2-án délután Budapesten, a Vörösmarty utcai Sajtóházban adta át díjait az elmúlt év legjobb filmes teljesítményeinek elismeréseképpen. Tíz kategóriában osztottak ki díjakat, ezenkívül életműdíjat, B. Nagy László-díjat és különdíjat is kiadtak, továbbá az Árvai Jolán-díjat is ez alkalommal adták át.

Orbán Viktor: Féltem a magyar választási rendszert, hogy szétaprózódik

Interjú Orbán Viktorral, a FIDESZ frakcióvezetőjével. Orbán Viktorral, a Fidesz frakcióvezetőjével 1993. augusztus 15-én beszélgettem Budapesten a Vajdahunyad várban egy kiállítás megnyitóján.

A 66. M4 Sportgáláról jelentem

Novák Katalin köztársasági elnök megtisztelő jelenlétében, világsztárok közreműködésével rendezte meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége – immár másodszor a budapesti Operaházban 2023. január 8-án a 66. M4 Sport – az Év Sportolója Gálát.

Ösztöndíj eső volt az MBH bankban

Az MBH-ösztöndíjprogram negyed évszázada jött létre rászoruló fiatalok tanulmányi támogatására. Az MBH Bank és a Gyermekmentő Szolgálat 1997-ben alapította közösen az egykori MKB-ösztöndíjat, idéntől pedig már MBH-ösztöndíj néven folytatódik tovább a program. A kezdeményezés célja a kiváló tanulmányi átlagot elérő, hátrányos szociális helyzetben lévő gyermekek támogatása.

Turizmus és újságírás

A Turisztikai és Vendéglátóipari Munkaadók Országos Szövetségének vezetői voltak a MÚOSZ Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztályának vendégei. A MÚOSZ egyik legrégebbi, az 1950-es évek óta működő, igen aktív Turisztikai és Gasztronómiai szakosztálya tartott rendezvényt 2023. október 18-án délelőtt. A rendezvény moderátora dr. Elek Lenke, a MÚOSZ elnökségi tagja, a szakosztály elnöke volt. Mintegy két tucat újságíró volt jelen az eseményen.

INFOTÉR konferencia Balatonfüreden

Tizennegyedik alkalommal rendezte meg az Infotér Egyesület eseményét Balatonfüreden, középpontban a legfelkapottabb digitalizációs újdonságokkal, releváns szakértőkkel és kapcsolatépítési lehetőséggel. Szédítő tempóban váltották egymást a változatos előadások és viták.

Egerre figyelt a közgazdász szakma

Eger négycsillagos luxusszállodájában 2023. szeptember 21-én a pénzügyekért felelős miniszter, Varga Mihály, a jelenlegi Matolcsy György és korábbi bankelnök Bod Péter Ákos a magas inflációról cserélt véleményt, bár egyetértés nem volt köztük, végtelenül udvariasan oktatták egymást, amelyen a jelenlévők sokszor derültek.

Luis Martins: Egyre növekvő problémát jelent a túlzott sófogyasztás

Dr. Luis Martins professzorral, a Portugál Hipertónia Társaság tiszteletbeli elnökével 2016. szeptember 18-án a siófoki Nemzetközi Hipertónia Kongresszus szünetében beszélgettem. – Professzor úr, nagyon örülünk, hogy megosztja ma velünk Portugália só fogyasztási szabályozásának történetét! L.M: Én is nagyon örülök, hogy itt lehetek ezen a kongresszuson és beszélhetek róla!



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS