L. Csépányi Katalin, Author at Hetedhéthatár
Szerzői archívum

L. Csépányi Katalin

L. Csépányi Katalin írásai: 174
L. Csépányi Katalin

Káplár László Jó Ember Díj – 2024

Káplár László, a 2003-ban ötvenévesen eltávozott újságíró kolléga, a volt MTI-s, a jó ember, a jó barát nevének és az általa képviselt értékrendnek a megőrzésére jött létre a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány, minden évben kiadva a Káplár László Jó Ember Díjat.

Búcsú Bánki Judit Hagnertől (1939–2024)

Bánki Judit Hagner szobrászművész, szerzőtárs, a Káplár László Jó Ember Díj szobor formában megjelenítője február 12-én hajnalban a Hetedhéthatár égi szerkesztőségébe költözött. A több mint két évtizedes barátságunkat viszi tovább a Jó Ember Díj bronz szobra.

Búcsú Winkler Andrástól

Úgy terveztem, hogy ma, szeptember 3-án felhívlak a 81. születésnapodon. Ehelyett írok neked, mégpedig búcsúzóul. Egy év híján negyedszázados barátságot nem zárok le ezzel, mert velem maradsz és a Hetedhéthatárral. Úgy mentél el, ahogy éltél: diszkréten – mert a káprázatos tudásod mellé hatalmas szerénység társult.

Gyirgyó Dénes, a roma származású közösségépítő kapta idén a Káplár László Jó Ember Díjat

A kiírásra az ország minden részéből érkezett jelölés. A jelöltek közül a 2023. évi díjat a Berettyóújfalu közelében, Esztáron élő Gyirgyó Dénes érdemelte ki, aki szorgalmával, alázatával, energiabírásával, önzetlenségével, valamint tanulni, fejlődni akarásával példát és utat mutat romák és nem romák számára.

Káplár László Jó Ember Díj – 18. díjátadás

A Káplár László Jó Ember Díjat tizennyolcadik alkalommal adja át a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány június 11-én, vasárnap, 11 órakor. Az ünnepség helyszíne: a pécsváradi vár. A rendezvény nyitott, azon minden érdeklődő részt vehet. Bejelentkezés nem szükséges.

Elment Fischer János, a Vendéglős (1956–2023)

Pécs vendéglátós életének meghatározó személyisége volt Fischer János. A népszerű vendéglőst a kikísérés előtt gyászmisén búcsúztatják a családtagok, barátok, egykori munkatársak a Pécsi Köztemető Kápolnájában 2023. június 6-án, kedden, 12.00 órától, a gyászmise kezdete 12.30.

Elment Klárika – Kamarás Klára emlékére

1932. december 18. – 2022. szeptember 8.
Kamarás Klára barátunk és szerzőtársunk búcsúztatása szeptember 16-án, pénteken, 14 órától lesz a letenyei Szent Imre herceg utcai temetőben. Klárika – Kamarás Klára Pécsett született, 1932-ben.

Tóth Karcsi elment – Búcsú Tóth Károly fotóművésztől

Tóth Karcsi mindig is kortalannak számított, pedig amikor elindult a Hetedhéthatár 25 évvel ezelőtt, már túl volt a hetvenen. Barátunk és szerzőtársunk a talpig úriember fogalmának megtestesítője, kedvessége, tapintata, szerénysége feledhetetlen. 95 év és 5 hónap adatott meg neki a földi létben.

Dr. Nagy Natália (Ungvár) a 2022. évi Káplár László Jó Ember Díjas

Tizenhetedik alkalommal adta át a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány a Jó Ember Díjat. Az alapítvány és a díj névadója, Káplár László egykori MTI-s újságíró, ötvenévesen 19 évvel ezelőtt hunyt el. A hagyományoktól eltérően ez évben nem a pécsváradi vár adott otthont a Káplár László Jó Ember Díj átadási ünnepségének, hanem Vásárosnamény.

A 2022. évi Káplár László Jó Ember Díj átadása: Vásárosnaményban

Tizenhetedik alkalommal adja át a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány a Jó Ember Díjat. A hagyományoktól eltérően ez évben nem a pécsváradi vár ad otthont a Káplár László Jó Ember Díj átadási ünnepségének, hanem Vásárosnamény. A rendezvényre június 11-én, szombaton 15 órától kerül sor.

Nőt Béla kiállítása a Pécsváradi Várban

Nőt Béla pécsi képzőművész 80. születésnapján nyílt meg a Pécsváradi Várban a kiállítása, június 3-án. A vár Szent László terme zsúfolásig telt a barátokkal, tisztelőkkel. A kiállításnak otthont adó Pécsvárad és a vár képviseletében Gászné Bősz Bernadett köszöntötte a megjelenteket.

Káplár László Jó Ember Díj – 2021

A díjazott: Enyedy Ágota Margit, Budapest – A hagyományoknak megfelelően a pécsváradi vár adott otthont a Káplár László Jó Ember Díj átadási ünnepségnek szeptember 5-én, vasárnap. Borsós István tárogatójátéka és Bandi Szabolcs gitárzenéje után a jelöltek ismertetése, majd a díjátadás következett.

Káplár László Jó Ember Díj átadása – 2021. szeptember 5.

A 16. díjátadás helyszíne: a pécsváradi vár, 11 órától. Káplár László, a 2003-ban ötvenévesen eltávozott újságíró, a volt MTI-s, a jó barát, a jó ember nevének és az általa képviselt értékrendnek a megőrzésére jött létre a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány és hozta létre a Káplár László Jó Ember Díjat.

A Jó Ember Díjas Mészáros Gabriella emlékére

Éppen két éve, hogy ott ültél velünk a pécsi díjátadáson a kerekesszékben, melletted a kutyád, aki helyetted látott minket, másik oldaladon a téged Jó Ember Díjra jelölő barátnőd, és mindenki mosolygott – a legjobban te. Akkor már sok mindent tudtunk rólad, hiszen a jelölőd – a pásztói Nagy Ágnes – részletesen leírta, hogy mi mindennel segíted a rászorulókat.

Tóth Péter Lóránt versvándor előadása elmarad

Sajnálatos ok miatt Tóth Péter Lóránt október 12-re tervezett pécsi előadása elmarad. A versvándor, Radnóti- és Latinovits Zoltán-díjas versmondó, tanár, a Káplár László Jó Ember Díj 2016. évi díjazottja október 12-én, hétfőn fél 7-től a Pannon Magyar Házban (Pécs, János u. 22.) adta volna elő a „…lélek vagyok, élni szeretnék!” című pódium műsorát Radnóti Miklós és a többi áldozat emlékére.Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS