Látogatási szünet a Míves Tojás Múzeumban • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Látogatási szünet a Míves Tojás Múzeumban

A Míves Tojás Múzeum

A Zengővárkonyban található Míves Tojás Múzeum február 24-től március 1-ig technikai okok miatt zárva tart. Ezen idő alatt a 2000. április 16. óta nyitva tartó állandó kiállítást átrendezik, felfrissítik, a gyűjtemény gyarapodásával új alkotásokat állítanak ki.

Március 2-ától (vasárnaptól) ismét sok szeretettel vár minden kedves látogatót a Míves Tojás Múzeum Zengővárkonyban.

*

Zengővárkony Pécs közelében (a várostól 17 kilométerre keletre, a 6-os főközlekedési úti leágazótól pár percre) található. A Míves Tojás Múzeum a Zengő lábánál fekvő községben kapott helyet, mert a Németországban élő Nienhaus Rózsa, a múzeum létrehozója úgy gondolta, itt kell megvalósítania, amit megálmodott. Néhány bejegyzést idézünk a múzeum vendégkönyvéből, kedvcsinálóul a látogatáshoz:

„Őszinte elismerésem a tojásgyűjtemény gazdájának az összeszedett gyönyörű kollekcióért és azért a gesztusért, amellyel Magyarországot és annak a gyöngyszemét, Zengővárkonyt gyarapította.”

„Amikor végignéztem a kiállítást, jóleső érzés töltött el, hogy felnőtt fejjel jutottam el ide, gyermekként azt hiszem két napig sírtam volna, hogy nem vihetem haza ezt a gyönyörű gyűjteményt. büszke lehet rá a falu igazán. Őszintén remélem, hogy ez a kollekció csak gyarapodni fog az évek során.”

„Támogatandó szép gondolat! – Ahogyan a népdalokat gyűjtötték Kodály, Bartók és a többiek, és az utolsó pillanatban megmentették azokat, úgy menti meg ez a múzeum is a népművészetnek ezeket a törékeny, sokszínű, ősi motívumokat megőrző emlékeit…”

„Köszönet azért, hogy tojáshéjon beutazhattuk a világot!”


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS