Karácsonyi és újévi üzenetek • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Karácsonyi és újévi üzenetek

Semjén Zsolt, a Keresztény Demokrata Néppárt elnöke, frakcióvezető

Semjén Zsolt

Elnök Úr! A karácsonyi ünnepekre és a jövő évre mit kíván az ország lakóinak és az országgyűlésben lévő képviselőtársainak?
Az egész országnak egy igazságosabb és szebb következő évet. A karácsony közeledtével nem tudom magamban elfojtani a teológust. Azt kívánom mindannyiunknak, a képviselőtársaimnak, akár az ellenzéki, akár a kormányoldalon vannak, és mindenkinek az országban, hogy megtapasztalják azt, ami a karácsonynak az üzenete felekezeti hovatartozástól függetlenül, hogy itt élünk a mindennapoknak ezer és ezer problémája közepette, de az ünnepek arra valók, hogy megpróbáljunk túlemelkedni ezeken és a végső és örökké való dolgokra figyeljünk. Maga az advent lehetőséget ad arra, hogy az ember szembenézzen saját magával. A szavaival, cselekedeteivel és az örökkévalóság mércéjéhez mérve készüljön fel karácsonyra, aminek az üzenete az, hogy a végtelen a végesbe jött az örökké való az időlegesbe, a végső dolog az ideig valóba. Úgy gondolom, hogy mindenkinek jó, amikor a mindennapok kerékvágásából kizökkenve ezekre a végső dolgokra irányítja figyelmét. Meggyőződésem egyébként, hogy egy ilyen szellemi kirándulás, egy lelki kirándulás jótékonyan hat vissza a következő évnek a mindennapjaira is.

Boross Péter ex miniszterelnök, jelenleg országgyűlési képviselő

Boross Péter

Miniszterelnök Úr! Nemsokára itt az év vége. Mit kíván az országnak?
Meglehetősen reményvesztett vagyok, abból a szempontból, hogy az a közmentalitás és lelkiség, ami ma az országot jellemzi, az belátható időn belül pozitív változást nem hiszem, hogy teremteni tud. Ez a gyűlölködő szitkozódás, az ordenáré hangnem, a politika mélybe szállása színvonal szempontjából, a pártelfogultság szélsőségei, a nemzeti érdekeket is sértő pártönzés, ami kialakult, itt ebben az országban nem tesz engem optimistává. Mi az, ami esetleg mégis? Ennek a nemzetnek a történelme: semmi más, mint mély gödörbe beleesik és mégis ki tud kapaszkodni a világ csodájára. Remélem, hogy ebből a gödörből is kikapaszkodik. Ezt kívánom mindenkinek, aki olvassa a Hetedhéthatárt!


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS