Magyarország - Argentína 1:2 (1:1) • Hetedhéthatár

Sport

Magyarország – Argentína 1:2 (1:1)

José Pekerman: Nagyobb önbizalommal játszhat a magyar csapat

José Pekerman argentin szövetségi kapitány a budapesti nemzeközi sajtótájékoztatón

Lothar Matthäus szövetségi kapitány irányítása alatt a 21. mérkőzését elvesztette a magyar válogatott, de mindkét kapitány és szakértők is dicsérték a válogatottunkat. Az igazsághoz tartozik, hogy az argentinok nem a komplett csapatukkal játszottak, sok sztárt otthon hagyott az argentin szövetségi kapitány, aki 2004 óta tölti be posztját.
A mostani összecsapás a sorrendben a hetedik volt. 1976-ban először és eleddig utoljára sikerült nyernünk ellenük Budapesten. Utoljára 1978. június 2-án értünk el ilyen tisztes eredményt, akkor is a félidő 1:1 volt, Buenos Airesben, világbajnoki csoportmérkőzésen.
Az augusztus 17-én Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban lejátszott mérkőzés után mindkét kapitány válaszolt a Hetedhéthatár kérdéseire.

Először José Pekermant kérdeztem: Hogyan értékeli azt a tényt, hogy a világranglista 64. helyét elfoglaló Magyarország így megszorította Önöket, a 2. helyen állókat?

Egy mérkőzésből még nem lehet nagy következtetéseket levonni. Tény, hogy a magyar csapat jól játszott. Örülök, hogy sikerült győznünk. Megmutatták Önök, hogy bármely válogatottnak méltó ellenfelei lehetnek. Akikkel játszani fognak, azoknak komolyan kell Önöket venni. Viszont a magyar válogatott ezek után nagyobb önbizalommal léphet pályára.

Az argentin válogatott már bekerült a világbajnokság döntőjébe. Milyen szereplésre számít?

Minimális követelmény a döntőbe jutás, de szeretnénk világbajnokok lenni, ezt várja tőlünk az argentin közvélemény.

Lothar Matthäustól a következőket kérdeztem: Úgy tudom, hogy Ön a meccs után Splitbe repül, hogy megnézze a horvát-brazil összecsapást. Láthatjuk ismét esetleg a brazilokat?

Tavaly itt voltak, ne legyen telhetetlen. Nem repülök Horvátországba, hanem Önökkel a sajtóval beszélgetek.

Mennyire elégedett a mai mérkőzéssel?

A magyar csapat játékával elégedett vagyok, de az eredménnyel nem: közel voltunk a döntetlenhez.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS