Pécsi Advent - 2003. december 6-22. • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Pécsi Advent – 2003. december 6-22.

A Bazilika előtt, a Püspöki palotát és a Világörökség-helyszíneket magába foglaló Szent István téren nyitja meg kapuit december 6-án a Pécsi Advent rendezvénysorozat, karácsonyi kézműves vásárral és rengeteg kulturális bemutatóval.

A tér megtelik míves portékáikat kínáló kézművesekkel, a levegőben narancs, fahéj, sült gesztenye, és fenyőillat úszik, s a karácsonyi zene hangja örömre hangolja a szíveket. A Bazilika, valamint a Világörökségi helyszínek közül a Péter-Pál és a Korsós sírkamra a Pécsi Advent ideje alatt ingyenesen lesz látogatható, sőt minden héten keddtől szombatig naponta 10 és 11 órakor díjmentes idegenvezetés keretében lehet megtekinteni a helyszíneket. A Bazilikában számtalan ingyenesen látogatható zenei és kulturális program várja a vendégeket, a hittanteremben a gyermekek részére kézműves foglalkozásokat tartanak minden szombaton és vasárnap délután. Adventi beszélgetések színhelye lesz a Csontváry Múzeum Zöld Terme, neves vendégek, tudós professzorok részvételével. A Szent István téren található Pezsgőház Étterem kedvezményes árú adventi családi menüvel várja vendégeit, Pécs híres belvárosi szállodái jelentősen mérsékelt áron kínálnak szállást, félpanziós ellátással.

A szervező Pécsi Püspökség és Pécs Város Önkormányzata a programmal hagyományt kíván teremteni – nem csak a Bazilikát és annak terét szeretnék megnyitni, hanem az emberi szíveket is, melyek kell, hogy békességet és szeretetet sugározzanak minden jóakaratú és jó szándékú ember felé, hogy a jó jobbá, a rossz pedig jóvá válhasson.

Információ:
Pécsi Advent 2003 Programiroda
Janus P. u. 11., Csontváry Múzeum
Tel.: 72/510-883
Az adventi ünnepi napok programjai ingyenesen látogathatók.
A rendezők a műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartják.

A program szervezői:
Pécsi Püspökség
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

A rendezvényt támogatta:
Magyar Turizmus Rt.
www.itthon.hu


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS