2011-ben is Retro Könyvvásár! • Hetedhéthatár

Napi aktuál

2011-ben is Retro Könyvvásár!

Az elmúlt év nyarán hétről hétre nagy sikerrel megtartott Retro Könyvvásár sorozat a „téli álomból felébredve” újra folytatódik Pécsett. A szervező Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár ismét kinyitja a Király utca 9. szám alatti „Retrovárium” kapuját.

Kép a 20. Retro Könyvvásárról

A hétről hétre megújuló könyvkínálat, a tavaly már megszokott retro-hangulat, a működő régi lemezjátszók és rádiók mellett az idei év újdonsága a hétről hétre megtartásra kerülő kiállítások sorozata lesz. A szervezők a tervek szerint minden szombatra készülnek valami meglepetéssel, mindig az adott naphoz kapcsolódó évfordulóhoz igazodva, legyen szó kulturális eseményről, híres személy születésnapjáról, halálának évfordulójáról.

Romhányi József

A sorban 23. Retro Könyvvásáron, mely május 7-én szombaton 10:00 és 18:00 között várja az érdeklődőket, az 1983-ban ezen a napon elhunyt Romhányi József munkássága kerül reflektorfénybe: a költő verseinek, szójátékainak, rajzfilm szövegeinek gyöngyszemeit olvashatják a betérők a kapualjban elhelyezésre kerülő tablókon. A gyerekek retro-fotelben ülve kifestőket színezhetnek, a felnőttek a régi könyvek között válogathatnak, olvasgathatnak, beszélgethetnek, vásárolhatnak és a kiállítást megtekintve felidézhetik gyermekkoruk kedves Romhányi-verseit.

A jelmondat 2011-ben is változatlan: „Jöjjön a Király Kapualjba, kerüljön Retro Hangulatba!”

Szervező: Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár
Közreműködő partnerek: Komlós Attila, Weinreich László, Líra Könyv Zrt. pécsi Fókusz Könyvesboltja.

http://www.facebook.com/retrokonyvvasar

Az MR6 Régió Rádióban 2011. május 5-én elhangzott interjú Márkus Istvánnal, a Tudásközpont osztályvezetőjével és Komlós Attilával. Riporter: Kovács Miklós.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS