Sopronban tanácskoztak a dunántúli sportújságírók • Hetedhéthatár

Sport

Sopronban tanácskoztak a dunántúli sportújságírók

2012. május 7-8-án Sopronban rendezték meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége dunántúli szekciójának idei tájértekezletét.

Az 1974 óta hagyományos rendezvény két napján a helyi zsurnaliszták mellett Baranya, Vas, Zala, Somogy, Tolna és Veszprém megye két tucat kollégája randevúzott. A sportújságíróknak az első nap a város sportvezetői adtak kimerítő áttekintést a 60 ezres város sportéletéről a Hotel Szieszta kilencedik emeleti konferenciatermében.

Abdai Géza alpolgármester előadásában  nemcsak a város jelenlegi sportját, hanem múltját is ismertette. Megtudtuk, hogy az igazi sportélet 1900-ban indult a városban.  Büszkén említette, hogy 1992-ben Sopron elnyerte a Kosárlabda városa, és 1995-ben a Nemzet Sportvárosa címet. A jelen helyzetet ismertetve elmondta, hogy a gazdasági válság hatására a sport szakszövetségek száma 19-ről 14-re csökkent, az önkormányzat költségvetésének 1,5%-át fordítja sporttal kapcsolatos kiadásokra.

A sportújságírók között az első sorban, világos öltönyben a szerző

A jelenlévő sportújságírók a  kosárlabdával foglalkozó sportvezetők segítségével betekinthettek az NBI-es kosárlabda csapatok (női és férfi) múltjába és jövőjébe. Az Unica Euroleasing Sopron női kosárlabda vezetőedzőjétől, Székely Norberttől megtudtuk, hogy nehezen emésztette meg a csapat, hogy a Győr elvette tőlük az aranyérmet. A csapat eddigi pályafutása során hét magyar bajnoksággal és három nemzeti kupával büszkélkedhet. A férfi és női labdarúgók az NB II-ben játszanak, a női csapat most fog megszűnni.

A második napon a résztvevők a Kisalföld főszerkesztőjével cserélhettek tapasztalatot az újságírók. Délután a Soprontól 12 km-re fekvő Nagycenkre látogattak, ahol megtekintették a Széchenyi-kastély Emlékmúzeumot és a Mauzóleumot. Ezután a városházán Sopron múltjáról és jelenéről tartott összefoglalót Abdai Géza alpolgármester.

Az elhangzottak alapján az a kép fogalmazódott bennem, hogy a városvezetés az utánpótlást, a tömegsportot és az élsportot egyformán fontosnak tartja. Hiányérzetem abban támadt, hogy sportolókkal nem sikerült találkozni.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS