A sport pszichológiája • Hetedhéthatár

Sport

A sport pszichológiája

Hiánypótló ez a könyvújdonság, melyben világhírű magyar sportolók, valamint neves szakemberek segítségével közérthető módon kaphatunk képet a lelki folyamatok szerepéről, a sport, a test és a lélek kapcsolatáról. Noha a könyv elsősorban a sport általános lélektani előnyeivel és olykor a veszélyeivel is foglalkozik, a szakemberek mellett a sportolóknak, edzőknek, szülőknek és a sportolók segítőinek ajánlható a mű.

A szerzők szándéka szerint a könyv címe a „A sport pszichológiája. Fejezetek a sportlélektan és határterületeiből”, azt a spektrumot öleli fel és nyújt szemelvényeket a különböző területekről, amelynek középpontjában a sport pszichológiája áll.

A hazai köztudatban a sportpszichológia elsősorban a versenysportokban, és ezen belül is az élsportban alkalmazott gyakorlati sportpszichológiával azonosított. A hazai és a nemzetközi sportpszichológia általában két fő területre oszlik, az ún. akadémiai és az ún. alkalmazott területekre.

A szerkesztők utószavabán a következöket olvashatjuk:

A sport lélektana Magyarországon is összefonódik azzal a kérdéssel, hogy kezdve gyermekeinkkel, a jövő generációjával bezárólag, ne csak nagyobb, rendszeres és intenzívebb testmozgásra ösztönözzük, hanem olyan aktív életmódot tegyenek magukévá, amely az egészség megőrzéséhez, teljesebb élethez vezet.

A Kurimay Tamás, Faludi Viktória és Kárpáti Róbert által szerkesztett, a Magyar Pszichiátrai Társaság és Oriold és Társai Kiadó által megjelentetett könyv 31 szerző munkája.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS