„Tág a világ mint az álom” • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

„Tág a világ mint az álom”

A Pécsi Kulturális Központ és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság illusztrációs gyermekrajz-pályázatot hirdetett a 100 éve született Weöres Sándor emlékére, a Föld Napja (április 22.) alkalmából.

A pályázaton Weöres Sándor természeti motívumokban gazdag költeményeire készített illusztrációkkal indulhatnak alkotásaikkal óvodás és iskolás gyerekek. A beküldendő pályamunkák mérete legfeljebb A/3-as lapméret lehet, technikája nincs megkötve (lehet pl. színes ceruza, zsírkréta, vízfestmény, tempera, kollázs, metszetek). Az elkészült műveket 2013. március 27-ig kell eljuttatni a Pécsi Kulturális Központ Szivárvány Gyermekházába, melynek címe 7633 Pécs, Dr. Veress Endre u. 6.

A díjazás három korcsoportban történik: picik korcsoport (óvodások és első osztályosok), kicsik korcsoport (2-4. osztály) és nagyobbak korcsoport (5-6. osztály). A beadott pályamunkák hátoldalán fontos feltüntetni a jeligét („Föld Napja, 2013.”), a pályázó nevét, címét életkorát, az illusztrált vers címét, az intézmény nevét, valamint a felkészítő pedagógus nevét, elérhetőségét (telefonszám, e-mail cím). A díjazott és kiállított munkák alkotói e-mailben és/vagy telefonon kapnak értesítést.

Minden résztvevő meghívást kap a Szivárvány Gyermekházban tartandó kiállítás-megnyitóra és a Weöres Sándor versekhez kapcsolódó zenés, játékos családi programokra. A „Kicsik” és „Nagyobbak” kategória első helyezettjei egy-egy kísérővel részesei lehetnek egy buszos jutalomkirándulásnak, melynek célja Weöres Sándor szülőfaluja, Csönge. További díjak: belépők nemzeti parki bemutatóhelyekre és tárgyjutalmak. Minden kiállított rajz alkotója emléklapot kap a kiállítás megnyitóján! A díjkiosztó tervezett időpontja 2013. április 13. szombat, 10 óra. A kiállításon nem szereplő munkákat a díjkiosztó ünnepség után lehet átvenni a Szivárvány Gyermekházban. A kiállított alkotásokat a kiállítás zárása után kaphatják meg készítőik a helyszínen.

Az illusztrációs feladatok verseit Weöres Sándor Ha a világ rigó lenne című, gyermekeknek szóló antológiájából válogatták a szervezők.

Illusztrációs feladat piciknek: A medve töprengése, Dongó, Eresz alól, Kicsi őz, Kacsa-úsztató, Karimás fa-odú, Béka a fa tövén, Bolygó zápor, Galagonya, Aludj, lenge madár

Illusztrációs feladat kicsiknek: Tavaszi változatok, Dongó, Fülemüle, Barangolók, Éren-nádon, Békák, Tekereg a szél, Munka és béke, Mese, Kánikula, Erdőt járunk, Forgós-ropogós, Szarvasok

Illusztrációs feladat nagyobbaknak: Olvadás, Égi csikón léptet a nyár, Nyári este, Nádi csibe, Kismadarak, Futózápor, Távolból, Lila bogáncs, Keresztöltés, Vonuló vadludak, A napsugár, Varázslók

A szövegek interneten is elérhetőek: http://ludens.elte.hu/~tir/vers/avwrig.htm

További információk a pályázatról: 72/253-477


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS