Elkezdődött a Férfiak a Nőkért kampány • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Elkezdődött a Férfiak a Nőkért kampány

A PMFC-MATIAS, a Karbon Kör Sportegyesület, valamint a Nő az Esély Egyesület Pécs Megyei Jogú Város támogatásával nagyszabású figyelemfelhívó, szemléletformáló kampányba kezdett „Férfiak a Nőkért” címmel.

A kampány szervezői a csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatón elmondták, hogy egy fontos társadalmi problémára szeretnék felhívni a közvélemény figyelmét. Pécsett az elmúlt évben két olyan, nők elleni erőszakos támadás történt, melyek nagy sajtóvisszhangot kaptak. Ezek az esetek is jelzik, hogy egy olyan sarkalatos problémáról van szó, mely nemcsak Magyarországon, Pécsett, hanem szerte a világban létezik és orvoslásra vár: ez a nők elleni erőszak.

Napjainkban a bűnügyi statisztikákba a nők ellen elkövetett erőszakos cselekmények töredéke kerül csak be. A kutatásokból és szakértői írásokból tudható, hogy sok nőt az élettársa, férje, barátja, alkalmi szexuális partnere erőszakol meg és ezekből az esetekből gyakran nem születik rendőrségi jegyzőkönyv, mert az erőszak tényét sokszor a titok, a szégyen és az áldozatokban kialakuló bűntudat rejti el a nyilvánosság elől.

fnplakatEzen az ijesztő tendencián szeretne változtatni a Férfiak a Nőkért kampány. A PMFC-MATIAS labdarúgócsapatának tagjairól készült fotók és kisfilmek üzenetével szeretnék felhívni a férfiak és a nők figyelmét arra, hogy önkritikusan, gondolkodásuk és szemléletmódjuk megváltoztatásával sokat tehetnek azért, hogy a városunkban, és a világban is csökkenjen, s idővel talán megszűnjön a nők elleni erőszak.

A sajtótájékoztatón Halász Gábor klubigazgató, Csizi Péter alpolgármester, Gyenese Andrea projektvezető és a focicsapat képviseletében Lantos Levente labdarúgó vett részt. Gyenese Andrea elmondta, hogy a kampány ötlete személyes tapasztalatai, és az elmúlt évben elkövetett nők elleni erőszakos támadások hatására született meg benne. Csizi Péter alpolgármester arról beszélt, hogy mind ő, mind a város vezetése egyetért a kampány üzeneteivel és elítéli az erőszakot elkövető férfiakat. Kiemelten fontosnak tartja, hogy a nők elleni erőszakos cselekmények nyilvánosságra kerüljenek, az áldozatok merjenek segítséget kérni és beszélni, így azok a férfiak, akik erőszakra hajlamosak, szembesüljenek tetteik következményeivel. Halász Gábor ismertette, hogy a következő félévben A Férfiak a Nőkért kampány üzeneteit a PMFC-MATIAS labdarúgói a mérkőzéseken viselt – Az igazi férfi nem bánt nőt és Az igazi férfi nem erőszakos feliratú – pólókon keresztül fogják eljuttatni a közönséghez. Az első mérkőzés, mely a kampány keretein belül zajlik, október 26-án, szombaton 5 órakor kezdődik. Ezt az üzenetet óriásplakátokon és videókon keresztül is eljuttatják a közönséghez.

A kampányfilm megtekinthető ide kattintva

A projektről informálódni és további újdonságokról értesülni az alábbi elérhetőségeken lehet:
A kampány weboldala
A kampány Facebook oldala 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS