Hetedhéthatár | Cirkuszok Világnapja – Parádé a Városligetben!

Kultúra, művészet

Cirkuszok Világnapja – Parádé a Városligetben!

A Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) a Cirkuszok Világnapján, 2014. április 19-én a Hősök terén látványos Cirkuszparádét, a Fővárosi Nagycirkusz előtt pedig egész nap ingyenes szabad téri cirkuszprogramokat rendez. Egy nap, amely a cirkuszról, a látványosságokról, a szórakozásról szól!

wcd2014A Nemzetközi Cirkuszszövetség kezdeményezésére 2008. óta április harmadik szombatja világszerte a cirkuszé. A Fővárosi Nagycirkusz – mely azonnal csatlakozott a felhíváshoz – immár hetedik alkalommal rendez minden cirkuszbarát számára felejthetetlen élményeket nyújtó programokat a nagy napon.

A több évszázada hódító cirkusz népszerűségét gazdag tradícióinak is köszönheti. Egészen a 19. századba visszanyúló hagyomány, hogy a városba érkező vándorcirkuszi társulatok díszes menetben vonulnak végig az utcákon. Ez a szokás Amerikából indult, és hosszú évtizedek óta nagy népszerűségnek örvend Európa nagyvárosaiban is.

A Cirkuszok Világnapján felelevenítjük e régi hagyományt és szombaton 13.30 órakor a Fővárosi Nagycirkusz elől útnak indítjuk a tavaly már nálunk is nagy sikert aratott Cirkuszparádét.

A színes, látványos parádén felvonulnak díszes járművek, kosztümös artistanövendékek, gólyalábasok, cirkuszi állatok és természetesen a Fővárosi Nagycirkusz Circus Classicus című nagysikerű műsorának teljes társulata. A pompás menet egészen a Hősök teréig vonul, majd visszatér a cirkusz elé, ahol igazi kedvcsináló szabadtéri cirkuszi műsor veszi kezdetét.


A Cirkuszok Világnapja programja
2014. április 19. (szombat)

10.00 Köszöntő – dr. Kriza Zsigmond a MACIVA Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

10.05-10.45 Színpadi műsor a Fővárosi Nagycirkusz előtti színpadon (ingyenes!)
Fellépnek: Corrodini Bűvész Egyesület, Gallyas Veronika és a Zsonglőr Egyesület, Maka Gyuszi ének, Balogh Ibolya és tanítványa, amatőr utcai bűvészek, Nedó József tányérforgató.
Sztárvendég: Varga Viktor.

11.00-13.00 Circus Classicus – A Fővárosi Nagycirkusz előadása.

13.30-14.10 Cirkuszparádé – díszes felvonulás a Hősök terén, kosztümös artisták, cirkuszi állatok, lovas huszárok.

14.10-14.45 Színpadi műsor a Fővárosi Nagycirkusz előtti színpadon (ingyenes!)
Fellépnek: Corrodini Bűvész Egyesület, Gallyas Veronika és a Zsonglőr Egyesület, Maka Gyuszi ének, Balogh Ibolya és tanítványa, amatőr utcai bűvészek, Nedó József tányérforgató. Sztárvendég: Varga Viktor.

15.00-17.30 Circus Classicus – a Fővárosi Nagycirkusz előadása.

19.00-21.30 Circus Classicus – a Fővárosi Nagycirkusz előadása.

Konferál: Maka Gyuszi és Hrisafis Gábor.

 

Cirkuszparade

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Cirkuszok Világnapja – Parádé a Városligetben!”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés