Hetedhéthatár | A felnőttek egyharmada nem reggelizik rendszeresen

Emberi tényező

A felnőttek egyharmada nem reggelizik rendszeresen

A 2015. januári Actimel Reggeli Rutin Felmérés[1] szerint a megkérdezett 25 és 60 év közötti 600 felnőtt 33 százaléka nem reggelizik rendszeresen, és mindössze 67 százalékuk visz be táplálékot az ébredést követően minden nap.

A kép illusztráció, forrás: www.kollegagyorsito.net

A kép illusztráció, forrás: www.kollegagyorsito.net

Már gyerekkorban megtanuljuk, hogy a nap legfontosabb étkezése a reggeli, mégis a 600 válaszadót számláló Actimel Reggeli Rutin Felmérés szerint a megkérdezettek 11 százaléka soha nem reggelizik. Pedig csak egy kiadós, vitaminokkal teli, tápanyagokban gazdag menü elfogyasztása biztosítja, hogy napközben tele legyünk energiával és megfelelően tudjunk koncentrálni az előttünk álló feladatokra. A reggeli étkezés kihagyása ráadásul kihathat általános közérzetünkre is. A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók 16 százaléka heti 3-4 alkalommal reggelizik, míg 6 százalékuk csak hétvégén! A felmérésben részt vevők 42 százaléka soha nem fogyaszt reggelire joghurtot, joghurtitalt, 35 százalékuk soha nem eszik reggelente gyümölcsöt, zöldséget és 25 százalékban nem fogyasztanak a nap első étkezésekor felvágottat, tojást sem.

Az Actimel elkötelezett, hogy felhívja a figyelmet a reggelizés fontosságára, ezért reggeliző zónákat állított fel Budapest több területén. A kitelepülések mellett Actimellel töltött hűtők várják egyes co-working irodákban dolgozókat, ráadásul a www.kollegagyorsito.net oldalon található online alkalmazás segítségével bárki rendelhet reggelit a munkahelyére is, az egész irodának.[1] A Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. megbízásából 2015. január hónapban végzett, 600 fős, nem reprezentatív mintán alapuló kvantitatív kutatás

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “A felnőttek egyharmada nem reggelizik rendszeresen”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés