Negyedszázados „Mini Davos” megrendezésére készül a lengyelországi Krynica • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Negyedszázados „Mini Davos” megrendezésére készül a lengyelországi Krynica

Krynica Lengyelország egyik legismertebb és leghíresebb fürdő- és üdülővárosa. Itt rendezik meg 1991 óta a Lengyelországgal és a posztszovjet térség államaival foglalkozó gazdasági konferenciát, a Krynicai Gazdasági Fórumot, azaz az úgynevezett „mini Davosi Fórum”-ot.  Nem csak a politika miatt lehet azonban Krynicát „lengyel Davosként” emlegetni: svájci társához hasonlóan ez a gyógyüdülőhely is rendelkezik minden olyan adottsággal, amivel a legjobb európai fürdőhelyek: hangulatos sétálóutca, stílusos panziók, hotelek és gyógyintézetek.

Az idei sorrendben 25. fórumot szeptember 8-10 között tartják. A résztvevők között neves vendégek lesznek, itt lesz például és előadást tart a volt francia kormányfő, Jean-Pierre Raffarin is. A plenáris ülések mellett tizenkét tematikus blokk köré csoportosítva tárgyalják az Európa jövőjét meghatározó makrogazdasági, energetikai kérdéseket, az üzleti élet aktualitásait, emellett az egészségügy, a demográfia, az innováció, az államirányítás és a biztonság jelentette kihívásokat, így a XXI .század háborúinak jellegzetességeit.

 

Krynica

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Negyedszázados „Mini Davos” megrendezésére készül a lengyelországi Krynica”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés