Medgyessy Péter: Nagy Fal helyet Nagy Hídnak nevezném a Kínai Barátság Egyesületet • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Medgyessy Péter: Nagy Fal helyet Nagy Hídnak nevezném a Kínai Barátság Egyesületet

Magyarország Kína európai gazdasági expanziójának hídfőállása, a két ország közti diplomáciai kapcsolatok felvétele óta eltelt 66 évben most a leghatékonyabb az együttműködés – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kínai-magyar barátságért kitüntető díj átadásán a Parlamentben pénteken. A keleti nyitás nem újkeletű dolog. Kiemelkedő érdemeket szerzett a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése terén Medgyessy Péter, a 2002-ben megalakult szocialista – szabad demokrata kormány miniszterelnöke, aki jelenleg is gyakran jár Kínában és fogad küldöttségeket. A miniszter elmondta, hogy kitűnőek a magyar-kínai kapcsolatok, a kormány általános kínai kétnyelvű általános iskolák után gimnáziumot is létrehoz. „Azon dolgozunk, hogy minél több kínai vállalat fektesse be ide a tőkéjét és a bizalmát.” – mondta Szijjártó Péter.

Farkas Bertalan, Szarvas István, Medgyessy Péter

Farkas Bertalan, Szarvas István, Medgyessy Péter

Az elismerést  Szijjártó Péter és Oláh Lajos, a Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület társelnöke közösen adta az exminiszterelnöknek, Medgyessy Péternek, és Csen Huaj-jünek a Bank of China Zrt. elnök-vezérigazgatójának.

Medgyessy Péter köszönőbeszédében elmondta, hogy szívesen utazik Kínába, és fogad kínai delegációkat. Szívügyének tekinti, hogy a kínai orvoslás minél nagyobb mértékben terjedjen el hazánkban, ezen tevékenykedik. Aláhúzta, hogy a Nagy Fal Egyesületet nem falat, hanem hidat képez a két ország között. A díjátadáson közösen gratuláltunk az ex miniszterelnöknek Farkas Bertalan tábornokkal, az első magyar űrhajóssal.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS