Távol Afrikától • Hetedhéthatár

Szépirodalom - próza

Távol Afrikától

Remélem, senki sem illet majd plágium vádjával, de ez esetben nem jutott eszembe találóbb cím. Az alább idézett levélből ki fog derülni miért vagyok, helyesebben szólva, miért érzem magam oly távol a fekete földrésztől. Nincs bennem semmiféle előítélet, utóítéletem is csak a levél olvastán támadt. E-mail címemre érkezett Afrikából. Szükségesnek tartom megjegyezni, hogy ismeretlenektől kapott, főleg a spam mappába érkező leveleket nem szokásom kinyitni, kivételt most is csak azért tettem – vállalva egy esetleges vírus kockázatát –, mert már az első sort is igen szívhez szólónak találtam.

Akkor tehát a levél minden változtatás nélkül, úgy, ahogy idemásoltam:

Üdvözlette​l, , Én asszony Mariarin Johnston , felesége Dr. Johnston Akoma : Ivory Coast ; néhai férje be , ingatlanke​zelés és a kormány építési vállalkozó , mielőtt a férjem korábban január 25, 2007 . Voltunk házasok tizenegy éves gyermek nélkül , mivel az én fibriod problémát. Meghalt egy rövid betegség . Halála előtt letétbe összege $ 2.5million ( USD) dollár, mi újjászület​ett keresztény . Halála óta úgy döntöttem, hogy nem újra férjhez , vagy kap egy gyermek esetében a házastársi lakást . Ahogy a doktor azt mondta, hogy nem tart a következő négy hónapban figyelhető meg daganat okozta a problémát . Minden jel , az állapotom valóban romlik, és elég nyilvánval​ó, hogy nem lehet élő több mint két hónap , mert a rák színpadon ütött , hogy egy nagyon veszélyes szakasz . Miután ismert az állapotom úgy döntöttem, hogy adományoz ezt az alapot , hogy jó ember , hogy használja ezt a pénzt , ahogy én megyek , hogy

Így ér véget: hogy. Gondolom, hogy reagáljak rá. Meg is tenném, hiszen engem is csábít az a két és fél millió dollár, amit Mariarim asszony, felesége néhai férjének, nekem szeretne adományozni. Hosszas töprengés után mégis lemondtam a nagylelkű adomány elfogadásáról.

Nem szeretnék visszaélni egy olyan ember jóságával, aki volt házas tizenegy éves gyerek nélkül (borzasztó lehet egy ilyen házasság. Egy, két, esetleg egy tizenhárom éves gyerkőccel még csak-csak, de tizenegy éves gyerek hiányában!), ráadásul ő egy fibroid probléma. Ami nyilván nekem is problémát okozna. Amellett ő újjászületett keresztény, én meg elég régi vagyok kereszténynek, s ez számomra összeegyeztethetetlen érdekellentét. Kár, hogy nem újra férjhez, talán most lenne tizenegy éves gyerek házastársi lakással. Az is rémísztő, ahogy a doktor azt mondta, hogy nem tart a következő négy hónapban figyelhetőt, aki megfigyelhette volna hogyan ütött a rák a színpadon. Színészektől hallottam, hogy ez nagyon veszélyes, kiváltképp, ha a súgó nem súg idejében.

Én ugyan nem ismerem Mariarim ő asszony, felesége Dr. Johnston Akomám Ivory Coast kormányépítési vállalkozó állapotát, de elhiszem neki, hogy meg akar válni az alaptól. Alapra nincs szükség, elég, ha fedél van az ember feje fölött.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS