Arany híd - Patricio Baeza Barrera kiállítása • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Arany híd – Patricio Baeza Barrera kiállítása

Arany híd címmel nyílik meg Patricio Baeza Barrera chilei születésű, Magyarországon élő festőművész kiállítása 2016. szeptember 16-án 18.00 órakor a budapesti Hotel Heliában. A kiállítást H. E. Ms. Verónica Chahin, Chile magyarországi nagykövete nyitja meg, közreműködik Juhász Anikó gitárművész és Lovász Ilona táncművész.

 

baeza

 

A festő így ír magáról:

1963-ban születtem Chillánban, Chilében. Egész életemet a művészeteknek szenteltem. Gyerekkoromtól kezdve igyekszem egyre magasabb szintre emelni a hangszer- és az énektudásomat. Hosszú ideje foglalkoztat a zeneszerzés, szövegírás és még jobban a festészet.

Festészeti pályámat 2002-ben W. Wieger Mariannál, a WWM Rajziskola Stúdió alapítójánál kezdtem. Kezdetben pasztellal, tussal és olajjal festettem csendéleteket ígéretesen.

Az itt készült munkáimból egyéni kiállításom volt az Uránia mozi galériájában. Továbbá számos kollektív kiállításon vettem részt. Ezek közül a legnagyobbak az Újbuda 75. évfordulójára rendezett nagyszabású tárlat a Fővárosi Művelődési Házban, illetve az Újbuda Klub Galériában.

2010-ben ismerkedtem meg Dr. Kesztyűs Ferenc háromszoros nemzetközi ezüstérmes grafikus- és festőművésszel. Kesztyűs Ferenc nemzetközi magániskolájának műhelyében a mester tanítványaként sajátítottam el a hungaricumnak számító magyar találmánnyal, a képzőművészetet forradalmasító Sziloking szilikon alapú művészfestékkel való festést, és annak technológiáját. A Sziloking páratlansága abban rejlik, hogy ezt a technikát alkalmazva festményeim örök életűvé vállnak, melyek sohasem szorulnak restaurálására. Illetve lehet alkalmazni akvarell szerűen olaj- vagy akrilfestékként. Az így szerzett tudás birtokában a szóban forgó festék elsőrangú és egyetlen tudorává, alkalmazójává, terjesztőjévé váltam a latin amerikai művészek között.

A közelmúltban első számú úttörőként kezdtem népszerűsíteni ezt a példa nélküli módszert a fiatal chilei festőművészek körében. Célom, hogy megismertessem a dél-amerikai képzőművészettel a Sziloking festéket és a technológiát, illetve, hogy továbbadjam a megszerzett tudást az érdeklődőknek és művészeknek egyaránt. Továbbá, hogy önálló kiállításokat rendezzek.

Festményeim tárgyai általában a gyerekkori emlékek, tájak, tenger és a hegyek.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS