Díjnyertes Piaf-előadás a Pécsi Harmadik Színházban! • Hetedhéthatár

Színház

Díjnyertes Piaf-előadás a Pécsi Harmadik Színházban!

A Magyar Színházak 28. Kisvárdai Fesztiválján idén nyáron a Közönségdíjat és Kisvárda Város Polgármesterének Díját is elnyerte a Piaf-marche / Piaf-menet című, újvidéki-szabadkai koprodukcióban született előadás, amely a Jászai-díjas Mezei Kinga rendezésében és főszereplésével decemberben két alkalommal látható a Pécsi Harmadik Színházban 2016. december 5-én és 6-án.

 

piaf

 

,,Mezei Kinga teljesen átalakul Piaffá. Mintha Edith tenyere görnyesztené Kinga hátát, és Edith hangja szólalna meg Kinga torkán át néhány dallam által, a két nő mozdulata, testtartása kísértetiesen hasonlít egymásra” – írta egyik kritikusa arról az előadásról, amely december 5-én és 6-án este hét órakor a Pécsi Harmadik Színházban vendégszerepel. A Piaf-marche / Piaf-menet című darabot Mezei Kinga rendezésében és főszereplésével két délvidéki társulat, az Újvidéki Színház és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház közösen mutatta be a múlt század egyik legnagyszerűbb sanzonénekese, Edith Piaf születésének századik évfordulóján, 2015-ben. E zenés produkció a tragikus sorsú francia énekesnő harcokkal és önmarcangolással teli életét, sikereit, kudarcait szövi előadássá, felmutatva szélsőséges, sokszor végletes személyiségét, és megidézve azt a kort, amelyben a művészeknek nagyon nagy utat kellett bejárniuk az elismertségig. Edith Piafnak sikerült. Hatása és dalai a mai napig érvényesek és meghatározóak a francia sanzon világában.

A produkció egyik kritikusa, Szerda Zsófi így ír a Hét Nap című internetes portálon megjelent méltatásában: ,,Vajdaságban nem sok olyan színésznő van, aki bátran nyúlhat Edith Piaf sanzonénekesnőhöz, az életművéhez, és nem sok vállalhatja, hogy több mint egy órán át énekli a zseniális énekesnő dalait francia nyelven, egy szál zongorakísérettel. Mezei Kinga megteheti… Az előadásból érdekes módon egyáltalán nem hiányzik a párbeszéd. Beszélnek a mozdulatok, a zene, a pillantások, a képek, a zenedobozok, és beszélnek a vászonra vetített felvételek. Mi, nézők pedig pontosan értjük az utalásokat, pontosan tudjuk követni a törékeny énekesnő életének lépcsőit.”

Mezei Kinga és Mészáros Gábor, illetve Kőrösi István mellett a zongoránál Varga Iván lesz az előadás közreműködője.

Mentés


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS