Babos Tímea: Ha megnyerem, akkor leszek elégedett • Hetedhéthatár

Sport

Babos Tímea: Ha megnyerem, akkor leszek elégedett

Az első helyen kiemelt Babos Tímea nyerte meg a 250 ezer dollár (72,7 millió forint) összdíjazású budapesti női keménypályás tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben 6:7 (4-7), 6:4, 6:3-ra legyőzte a másodikként rangsorolt cseh Lucie Safarovát.

Babos Tímea

A világranglistán 33. magyar játékos az első és második szettben kiélezett csatát vívott 47. helyen álló ellenfelével, majd a harmadikban kétszer is elvette a Roland Garros 2015-ös finalistájának adogatását, ami sorsdöntőnek bizonyult. A mintegy 1800 néző előtt lezajlott találkozó 2 óra 20 percig tartott.

A 23 éves Babos harmadik WTA tornagyőzelmét aratta a BOK Csarnokban, előzőleg 2012-ben Monterreyben és 2015-ben Tajvanon diadalmaskodott egyesben.

Egy héttel ezelőtt az akkor a világranglista 33. helyén álló versenyző kérdésemre, hogy mikor lesz elégedett, az felelte: igazán akkor, ha megnyeri. Emlékeztetettem, hogy tíz éve azért utaztam Sopronba, hogy interjút készítsek vele. Erre mosolyogva azt mondta: nem valószínű, mert 13 éves volt. Neki volt igaza. 2012-ben jártam a sportújságírók régióértekezletén Sopronban.

 

Szeles Mónika

Szeles Mónika volt az idei Tenisz nap csillaga, 3 TV-nek és 12 újságnak a kérdéseire válaszolt egy fél óra alatt.

Lapunk azt kérdezte az egykori világelsőtől, hogy amikor hátba szúrás után felépült és visszatért, azt nyilatkozta, hogy a nők sokkal erősebbek, mint régen. Most hogy néz ki ez a kérdés?

Szeles Mónika: A mostani játékosok sokkal többet dolgoznak az erőnlétükön, mint az én generációm. A 90-es évek végén a Williams nővérek részben hihetetlen erőállapotukkal emelkedtek ki a mezőnyből, megelőzve az akkor csúcson lévő Steffi Grafot vagy Arantxa Sanchez Vicariót.

Jelenleg a Villiams nővérek erőnléte a legjobb és ez fontos az eredményesség szempontjából.

Mentés


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS