Sumaya hercegnő és Lovász László Jordániában beszámoltak a World Science Forum előkészületeiről • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Sumaya hercegnő és Lovász László Jordániában beszámoltak a World Science Forum előkészületeiről

A Holt-tenger partján megrendezendő 2017. évi WSF programja a „Science for Peace” főcím köré épül. A „Tudomány a békéért” mottóval a fórum szervezői a tudomány nélkülözhetetlen szerepére és a döntéshozók felelősségére hívják fel a figyelmet a világszerte súlyos társadalmi, gazdasági és környezeti konfliktusok békés feloldásában.

Sumaya hercegnő a Jordán Tudományos Akadémia elnöke és Szarvas István a Magyar Országházban a 2015. évi World Science Fórumon

A novemberi találkozó jordániai helyszíne is megerősíti a közel-keleti ország szerepvállalását a régiót terhelő politikai viták békés rendezésében, és mutatja elkötelezettségét a tudomány támogatása iránt.

A 2017-es fórum társelnökei, Lovász László és Sumaya hercegnő áttekintették a WSF történetét és beszámoltak a fórum idei programjáról. A konferencián előadást tartott Vaughan Turekian, Rex Tillerson amerikai külügyminiszter tudományos főtanácsadója, Maher Nasser, az ENSZ kommunikációs igazgatója, valamint Magyarország, Jordánia, Brazília és Japán nagykövetei. Peter Thomsont az ENSZ 71. Közgyűlésének elnökét, aki egyike a novemberi világfórum magas szintű előadóinak, kabinetfőnöke képviselte a találkozón.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS