Hetedhéthatár | Michel Bouvet plakátjai Pécsett

Kultúra, művészet

Michel Bouvet plakátjai Pécsett

2018. április 18-án 18.00 órai kezdettel nyílik meg Michel Bouvet grafikusművész Nem csak Párizs című kiállítása a Pécsi Galériában. A kiállítást megnyitja Fekete Vali, a kiállítás kurátora, a művész jelenlétében.

Michel Bouvet Párizsban élő világhírű grafikusművész, a Nemzetközi Grafikai Szövetség tagja, számos nemzetközi grafikai biennálé díjazottja, grafikai kiállítások gyakori zsűritagja.

Fő profilja a színházplakátok, valamint fesztiválok és kiállítások arculatának tervezése. Egyéni grafikai stílusa jól felismerhetővé és megkülönböztethetővé teszi munkáit, melyek középpontjában az egyszerű vonalvezetésű grafikai elemek, egy-egy tárgy képe vagy fotója által meghatározott, jelentéssel telített, nemcsak képileg, de üzenetét tekintve is erős szimbólumrendszer áll. A mondanivaló koncentráltsága, az üzenetet a legtisztábban, legészrevehetőbb módon hordozó képi világ szimbiózisa teszi Bouvet-t a világ egyik legismertebb és legkeresettebb kulturális plakáttervezőjévé.

Egyéni kiállítással a világ 80 országában, Észak- és Dél-Amierikában valamint többek között Kínában, Japánban, Iránban, Kambodzsában és Európa számos országában mutatkozott be. Magyarországon, jelesül Pécsett is kiállított már 25 évvel ezelőtt Pinczehelyi Sándor meghívására a Pécsi Galériában. Negyedszázad elteltével most több mint 60 párizsi és más, franciaországi városokban megjelent kulturális plakáttal, valamint a megvalósult munkákhoz készült vázlatokkal tér vissza. Külön érdekessége a kiállításnak az Arle-i Nemzetközi Fotófesztiválhoz tervezett egyedi arculat, valamint a képernyőkön látható tipográfiai útinaplója, amelyen keresztül egy-egy országot a közterületeken látható betűképei alapján fedezhetünk fel.
Michel Bouvet munkái Franciaország legjelentősebb iparművészeti közgyűjteményeiben valamint Lengyelországban és Tokióban is megtalálhatók.

 

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Michel Bouvet plakátjai Pécsett”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés