Hetedhéthatár | Vastapssal jutalmazta a közönség az Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazás premierjét!

Kultúra, művészet

Vastapssal jutalmazta a közönség az Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazás premierjét!

Tapsviharral debütált az április 7-én, szombaton, 19:00 órakor a Fővárosi Nagycirkuszban bemutatott Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazás vízi cirkusz premierje! Az előadás öt hónapig látható a Fővárosi Nagycirkusz műsorán, egészen szeptember 9-ig.

A Fővárosi Nagycirkusz új műsorában egy fantasztikus utazásra invitálja nézőit. Az Atlantic Flight – Nagy cirkuszi utazás című műsorban szabadon szárnyra kap a képzelet, nem ismer határokat a fantázia, ahol a nézők felszállhatnak a cirkusz kerek e világot keresztbe-kasul bejáró repülőjére. Bátor kapitányunk és csinos stewardesseink vezetésével egy ugrásnyira van a világ legtávolabbi csücske is, ők pedig nem félnek elindítani a motort, felszállni bondorodó felhők magasába, és elvezetni csodás gépmadarukat bárhová, ahol mesés kalandok és felejthetetlen csodák várnak mindannyiunkat.

Az Atlantic Flight legénysége ugyanolyan szabad és merész, mint a képzelet, repülőjüket pedig nem kerozin hajtja, hanem folyékony varázslat, e bűbájbenzin pedig bárhová elrepít mindenkit, ahová csak szeretné. Nincs lehetetlen, csak a végtelen – nincs korlát, hiszen ez cirkusz, és a cirkuszban minden lehetséges!

Az Atlantic Flight – Nagy cirkuszi utazás című műsorban erre az utazásra hívnak mindenkit: a vízicirkusz csodás szökőkútjátékával és szemkápráztató lézerfényeivel, a folyamatosan mozgó és átalakuló porondra fellépő artisták hihetetlen mutatványaival egy csodálatos és felejthetetlen showműsorba csábítják, aki jegyet vált a járatra.

A nagy utazás végén hazaérkezünk, és úgy ballagunk majd otthonunk felé, hogy röpke három óra alatt bejártuk a világot, számos csodáját pedig soha nem felejtjük el – csak engednünk kell képzeletünket szabadon szárnyalni, hogy miénk legyen a világ és szívünkbe zárhassuk csodáit.

Az Atlantic Flight – Nagy cirkuszi utazás során a közönség találkozik többek között zsonglőrökkel, kardilluzionistákkal, légtornászokkal, hihetetlen precizitású erőemelő- és fergeteges gyorsöltöző-művészekkel, de az olyan cirkuszi zsánerek világszintű produkciói is láthatók majd a porondon, mint az aerial rope, a kínai rúd, a gumiasztal, a handstand, vagy a levegő magasába emelkedő trapéz.

Az Atlantic Flight fedélzetéről a klasszikus cirkuszi műsorok állandó szereplői sem maradnak távol: idétlen turistaként egy bohóc botladozik két átszállás között, illetve boszorkányosan ügyes macskák és szemtelen papagájok bűvölik el a nagyérdeműt, mellettük pedig egy ritkán látható kuriózum is feltűnik majd: ügyes és bájosan intelligens fókák.

A különleges vizes technika – amely két esztendővel ezelőtt mutatkozott be a Fővárosi Nagycirkuszban – igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében, ennek köszönhetően egy egyedülálló vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit. 4 kamion szállította a közel 80 tonnányi szerkezetrendszert Magyarországra, hogy a Fővárosi Nagycirkusz porondján felépülhessen a különleges, hozzávetőleg 700 fúvókából álló, süllyesztő- és emelőrendszerrel ellátott szökőkút. Néhány nap alatt a manézs egy hatalmas, monumentális méretű medencévé alakult át, amelyet közel 11.000 liter vízzel töltöttek fel egy 300 méter hosszú csőrendszer segítségével.

Nagy odafigyelést igényel a víz állandó +27 Celsius fokon tartása is mind az artisták, mind pedig a technika védelmében. Speciális szigetelésű csöveken keresztül vezették be a kábeleket a víz alá, ahol egy nagy hidraulikus rendszert üzemeltető berendezés is megtalálható. Az igazi látványelem a közel 700 darab fúvókán feltörő víztömeg, amely akár 18 méteres magasságokba is felcsaphat. Mindennek a megvilágítása igazi kihívás a víz fényelnyelő és fénymegtörő képessége miatt.

Az Atlantic Flight – Nagy cirkuszi utazás című műsort 2018. április 7. és szeptember 9. között játsszák heti nyolc alkalommal.

(Fotók: Urbán Ádám)

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Vastapssal jutalmazta a közönség az Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazás premierjét!”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés