Hétfőtől kezdődnek a II. Hét Domb Filmfesztivál programjai • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Hétfőtől kezdődnek a II. Hét Domb Filmfesztivál programjai

2018. szeptember 3-9. között egész héten ingyenes mozival várja Komló és környéke lakóit a Színház- és Hangversenyterem. A közönség megtekintheti a döntőbe jutott filmeket, valamint komlói alkotók korábban díjnyertes filmjeit is.

A versenyfilmek alkotói is szép számmal meglátogatják a várost, ahol találkozhatnak egymással, a zsűrivel és a közönséggel.

Az első filmfesztiválhoz képest több jelentkezővel, kibővített vetítési idővel indul jövő héten a II. Hét Domb Filmfesztivál. Idén a közönség az újonnan indított nagyjátékfilm kategória versenyfilmjeit is láthatja. A vetítések minden nap 9-21 óráig tartanak és vasárnap délelőtti matiné keretein belül az Indul a bakterház című filmmel kedveskednek a nézőknek.

A II. Hét Domb Filmfesztivál döntős filmjeinek szinte minden rendezője visszaigazolta, hogy részt szeretne venni a fesztivál hétvégéjén és szombaton a díjátadó ünnepségen. Enyedi Ildikó rendező is nemrég jelezte, hogy szeretne részt venni a filmfesztivál hétvégéjén. A berlini Arany Medve-díjas, Oscar-díj jelölt Testről és lélekről című filmjét szombaton 19 órától vetítik.

Az alkotók szakmai fórumon is részt vehetnek: pénteken 16 órától a dokumentumfilmek, egyéb, ismeretterjesztő – és természetfilm kategóriákban, szombaton pedig 10 órától  a kisjátékfilm, nagyjátékfilm és az animációs filmek rendezőit várja két zsűritag, Koltai Róbert és Halmy György.

A II. Hét Domb Filmfesztivál részletes programja ITT olvasható.

(A Színház- és Hangversenyterem dolgozói kérik, hogy aki biztosra szeretne menni, az regisztráljon a filmekre a 72/483-014-es számon. Helyét így fenntartják a film kezdete előtt 10 percig, utána odaadják másnak.)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS