Szarvas István | Magnus Carlsen megvédte sakkvilágbajnoki címét

Sport

Magnus Carlsen megvédte sakkvilágbajnoki címét

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen megvédte sakkvilágbajnoki címét, miután szerdán rapid partikban 3-0-ra legyőzte Fabiano Caruanát az egymillió dollár összdíjazású londoni döntőben.

A 12 klasszikus idejű parti nem hozott döntést a 28. születésnapját pénteken ünneplő norvég Carlsen és amerikai riválisának párharcában, így  2018. november 28-án négy rapid parti következhetett, amelyekben 25 perc gondolkodási idő és lépésenként plusz 10 másodperc állt a felek rendelkezésére.

Az előzetes várakozások szerint a rövid gondolkodási idő a címvédőnek kedvezett, aki az egymás elleni korábbi rapid- és villámpartikban is dominált: 13 győzelem és négy döntetlen mellett hatszor kapott ki.

Az első mérkőzésen a világossal játszó Carlsen angol megnyitással kezdett, és az első vb-címéért küzdő Caruana 55 lépés után feladta. A második partiban Carlsen sötéttel is remekelt, és a 28. lépése után Caruana ismét feladta, így Carlsennek a folytatásban egy remi is elég volt ahhoz, hogy egymás után negyedszer is világbajnok legyen. Végső soron ez volt a papírforma, Carlsen a rapid sakkban is világelső.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Magnus Carlsen megvédte sakkvilágbajnoki címét”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés