A kántor bosszúja • Hetedhéthatár

Népszerű tudomány

A kántor bosszúja

A kántor bosszúja

Tarokkozás közben a patikus állandóan cukkolta a kántort, hogy elfogja a XXI-ét, elnyeri minden pénzét. A kántor bosszút forralt. A következő temetési menetet kis kerülővel odavezette a gyógyszertár elé, majd teljes hangerővel rázendített a Halál ellen nincs orvosság kezdetű énekre.

 

 

Mekkorára nőtt a búza?

 

A kommunista diktatúra Rákosi Mátyás idején hágott tetőfokára. Ekkor nyomatták teljes gőzzel a kommunista propagandát is. A jobbtól nem szégyen tanulni elve alapján szorgalmasan elemezték legnagyobb náci példaképük, Joseph Göbbels dr. mesterfogásait. A propagandaminisztertől volt is mit tanulniuk. Egyszer Rákosi elvtárs vidékről tért haza. A hosszú út közben elkapta a kisdolog. Leállíttatta a konvojt, és nyomás be jobbra, a búzába. Később az udvari fotósa is utána ment. Akkor készült róla a híres kép, ahogy atyailag nézi a szépen növekvő, melléig érő búzakalászokat. Ebben az volt a szemfényvesztés, hogy nem a kalászok nőttek nagyra, hanem Rákosi elvtárs volt ilyen alacsony.

 

 

Lenin bácsi jó bácsi

 

Erre legfőbb bizonyíték az, hogy visszadobta a focizó gyerekek labdáját, holott közéjük is lövethetett volna.

 

Lenin elvtárs látogatása

 

A cári titkosszolgálatokat az Ohrana foglalta magába. 1917-től a szovjet titkosszolgálatok következtek. Ugyanazzal a céllal, de más és más elnevezéssel. 1917: Cseka; 1922: GPU; 1923: OGPU; 1934 NKVD; 1941: NKGB; 1946: MGB; 1953: MVD; 1954: KGB. Egy szép napon Felix Dzerzsinszkij meghívta Lenin elvtársat a Csekára, hogy bemutatót tartson a válogatott kínzásokról és a különböző kivégzési módszerekről. Hanem ezt már Lenin se bírta sokáig, lazán összecsuklott. Miután fölmos­ták, úgy nyilatkozott, hogy Dzerzsinszkij elvtárs most van a legjobb helyen, tökéletesen ellátja feladatát. Innen nem szabad elmozdítani. A sors fintora, hogy 1926. július 20-án a hivatalos verzió szerint szívszélhűdésben halt meg, más források merényletet említenek. Megtámadták és fölkoncolták.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS