Dr. Hernádi László Mihály, Author at Hetedhéthatár
Szerzői archívum

Dr. Hernádi László Mihály

Dr. Hernádi László Mihály írásai: 391
Dr. Hernádi László Mihály

Morzsák, viccek és visszaemlékezések – 4.

János érsek furfangja – 1213-ra a magyar főurak jelentős része összeesküvést szervezett a királyné, II. András első felesége, Meráni Gertrudis ellen. Bánok, országnagyok, főpapok szervezkedtek az idegen hatalmasok túlsúlya ellen. Minden bajok fő okozóját Gertrúdban látták.

Morzsák, viccek és visszaemlékezések – 3.

Bróm – Emlékszel, mikor sorkatonák voltunk, brómot raktak a teánkba, hogy ne legyünk annyira fickósak.
– Igen – de semmi hatása nem volt!
– Akkor még nem. Most kezd hatni.

Morzsák, viccek és visszaemlékezések – 2.

Váltás
Felszállás előtti várakozás közben a stewardess bejelenti: – Elnézést kérünk a késedelemért, de a pilótának nem tetszik a jobboldali hajtómű hangja, így kénytelenek vagyunk másik pilótát keresni.

Morzsák, viccek és visszaemlékezések – 1.

A jelmondat – Híres emberek, egyházfők, püspökök, hadvezérek, politikusok, tudósok, művészek és sokan mások olyan megnyilvánulása, vagy mottója, amit mindig ugyanabban a formában használnak, ami híven tükrözi a világ és az illető személy közötti kapcsolatokat.

Kaleidoszkóp – 57.

Élj úgy… Élj úgy, hogy ne vehessenek észre ott, ahol vagy, de nagyon hiányozz ott, ahonnan elmentél!
A Dalai láma gondolatai – A Dalai lámát megkérdezték, hogy mi az, ami leginkább meglepi az emberiséggel kapcsolatban.

Kaleidoszkóp – 56.

Okos, intelligens… Mi mindent kitaláltak mára! Intelligens az összes kütyüd, okos a telefonod, okos a karórád, okos a kulcskeresőd, az agyad helyett már külön tudásközpontod van valami ménkű nagy épületben. Mégis sokan maradnak meg a régi masszív, kőkemény bunkónak.

Kaleidoszkóp – 55.

A nagyotmondás ellenszere
A nagyotmondás legjobb ellenszere a nagyothallás.

Szállodai panasz
Egy olcsó szálloda recepcióján panaszkodik a vendég: – A szobámban két egér kergetőzik!

Kaleidoszkóp – 54.

Stílusos
– Mi a különbség a teológus és a geológus között?
– ???
– Ég és föld.

Pszichiáternél
– Mikor veszekedtek először a férjével, asszonyom?

Kaleidoszkóp – 53.

Elmegyógyintézeti felirat – Ha bolondnak tart a világ, gyere hozzánk! Mi mindent elhiszünk neked.
Meglepetés – A feleség hazaér vidékről, és látja, hogy a férje a konyhában sürgölődik. Az étkezőasztal szépen megterítve két személyre.

Kaleidoszkóp – 52.

Prof. Dr. Csákvári Béla – A tanár úr az ELTE Természettudományi Karának szervetlen kémia professzora volt. Mellesleg hatalmas Fradi-drukker. De annyira, hogy ruházatának állandó két tagja; a fehér ing és a zöld nyakkendő. 1963-ban kezdtem az egyetemet biológia-könyvtár szakon.

Kaleidoszkóp – 51.

2007 tavaszán Veszprémben összefutottam a volt zirci társaságunk egyik oszlopos tagjával. Beszélgetésünk közben kiderült, hogy a tagok minden évben találkoznak Huszárokelőpusztán, augusztus utolsó hétvégéjén. Hívott, menjek én is. Mivel szerettem volna találkozni sok kedves ismerősömmel.

Kaleidoszkóp – 50.

Az Amerikából származó burgonyabogár (Leptinotarsa decemlineata, más néven krumplibogár vagy kolorádóbogár) az 1950-es évek elején hazánkban is vészes gyorsasággal terjedni kezdett. Amikor még a mi vidékünkön ritkaságszámba ment, a kijelölt helyen adhattuk le a begyűjtött bogarakat.

Kaleidoszkóp – 49.

1940. március 5-én írta alá Sztálin azt a halállistát, aminek alapján az NKVD, a szovjet belügyi népbiztosság pribékjei öt különböző helyszínen mintegy 26 ezer lengyel értelmiségit, tartalékos tisztet végeztek ki. Köztük volt egy magyar áldozat is: Korompay Emánuel Aladár.

Kaleidoszkóp – 48.

Levél a Dnyepertől – Csetényben, a házunkhoz közel, a bakonyoszlopi elágazó mellett a Budapest–Zirc országút alatt átereszt építettek. Ez idő alatt az építési területet éjszakára kivilágították petróleumlámpával, és őrséget szerveztek. Természetesen nekünk azonnal ott volt a helyünk.

Kaleidoszkóp – 47.

Egy szépasszony összeverve állít be az orvoshoz.
– Mi történt?
– Csúnyán összevert a férjem!
– De hiszen úgy tudtam, hogy elutazott.Archívum

Hirdetés