Varga Judit: Bízom benne, hogy Schüssel úrnak, a Bölcsek Tanácsa elnökének meg tudjuk magyarázni álláspontunkat • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Varga Judit: Bízom benne, hogy Schüssel úrnak, a Bölcsek Tanácsa elnökének meg tudjuk magyarázni álláspontunkat

A Közép-Európai Club Pannonia (KEP) választási eseményére április 16-án került sor az MTA Könyvtár Konferenciatermében. A fórum felkért előadója a téma tekintélyes szakértője, Dr. Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára volt. Az est moderátorának szerepét Dr. Czeglédi József, a KEP elnöke, 56-os szabadságharcos látta el. Az államtitkár bevezetőben kijelentette, hogy a Fidesz a néppártiságában nem fog kompromisszumot kötni. A május 26-i EP-választás után dől el, hogy melyik európai pártban képzeli a jövőt. Varga Judit  elmondta, hogy sok nyugati fórumon vesz részt, fő feladatának tekinti Magyarország álláspontját reálisan megmagyarázni külföldön. Nagy ellenszélben kell dolgozni, erős liberális nyomással kell megküzdeni. A tapasztalat az, hogy a közvetlen információból értenek, ezért mindenhol tudatja, mi a magyar vélemény. Világossá teszi, hogy mindig Európa része voltunk, sokszor megvédtük Európát. Migráció tekintetében nagyon határozott álláspontunk van. Felmérés szerint az európai polgárok elsődleges aggodalma a biztonságos élet kérdése.

Dr. Varga Judit és Dr. Czeglédi József

Két kérdés tettünk fel az államtitkárnak:

Államtitkár Asszony! Önnek mi az álma a május 26-i Európai Uniós választásokat illetően?

Nem álomnak tekintem, inkább azt mondanám abban bízom, hogy az a 35 Néppárti képviselő, aki ellenünk szavazott, átgondolja álláspontját és a realitások figyelembevételével adja le voksát.

Ha én lennék Schüssel úr, mivel győzne meg?

Schüssel urat nem egyedül kell meggyőzzem, ebben segíteni fog Novák Katalin és Szájer József is. Az ellenünk felhozott vádakban jogászként igyekszünk bebizonyítani, hogy ezek nem helytállóak.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS