A Zenés Állatkerti Esték folytatódnak Budapesten • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

A Zenés Állatkerti Esték folytatódnak Budapesten

Idén nyolc koncert várja a közönséget a 18. Zenés Állatkerti Esték sorozatban július 3. és augusztus 14. között szerdánként a Fővárosi Állat- és Növénykertben, Budapesten.

Az elmúlt 17 évben 127 előadás szórakoztatta a közönséget, s az idén 18. évadába lépő sorozatban újabb hét koncertet rendeznek – mondta el professzor Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója a programokat ismertető 2019. május 8-án sajtótájékoztatón Budapesten.

A főigazgató a múltba is visszatekintett, többek között elmondta, hogy a zenés programok másfél évszázados múltra tekintenek vissza a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Már a megnyitás évében, 1866-ban működött a Pálffy gróf adományaként felállított zenepavilon. Az 1910-es években az Állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a következő évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az Állatkertből sugározta, ahogyan azt az LGT is megénekelte a „Rádió” című slágerben. Az 1950-es években szabadtéri színpad működött a kert területén, majd néhány évtizedre megszűntek a zenés programok. Újbóli visszatérésükre az 1990-es évek közepéig, a Budapesti Fesztiválzenekar legendás állatkerti előadásáig kellett várni. Ezt követően újra rendszeressé váltak a koncertek, mi több, Zenés állatkerti esték címmel 2002 óta minden évben koncertsorozatot szervez az intézmény.

Ez a koncertsorozat érkezett el idén a tizennyolcadik évadhoz. Az esteken fellép Miklósa Erika Fekete-Kovács Kornéllal és a Modern Art Orchestrával, a Kozma Orsi Quartet Kern András színművésszel, a Budapest Klezmer Band és Polnauer Flóra, Szőke Nikoletta és Gájer Bálint, Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra, a Malek Andi Soulistic és Karácsony János James, valamint a Karosi Júlia Quartet és az RTQ vonósnégyes.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS