Jó hírnév • Hetedhéthatár

Népszerű tudomány

Jó hírnév

 

Jó hírnév

Kohn és Grün perre mentek. A jó hírnév megsértése miatt a bíróság Kohnt bocsánatkérésre kötelezte. Pillanatnyi gondolkodás után Kohn elkezdte:

– Tisztelt bíróság, kérdem én, hogy Grün becsületes, tisztességes ember? Már bocsánatot kérek!!!

 

 

A kínai férfiak mentségére

A kínai férfiak nem megcsalják a feleségüket, hanem összetévesztik.

 

 

Egyik leghíresebb utolsó mondat

– Nem úgy van az, Sztálin elvtárs!

 

 

Gyalázat

A II. világháború idején a lengyel menekült katonák zöme Magyarországon keresztül Nagy-Britanniába igyekezett, hogy továbbra is harcolhasson a németek ellen. Sokan közülük a Királyi Légierő (RAF) állományába léptek. Az angliai csata után mondta róluk Sir Winston Churchill angol miniszterelnök, hogy: Soha még az emberi konfliktusok történetében nem köszönhettek ilyen sokan ilyen sokat, ilyen keveseknek.

Nagy szavak, duma, duma. Mikor a II. világháború után a győzelmet ünnepelték, a hős lengyel repülők nem vehettek részt az angol katonai parádén, nehogy Sztálin elvtárs megsértődjön. (A katinyi mészárlás német felfedezése után még a szovjeteknek állt följebb, és megszakították a diplomáciai kapcsolatokat a londoni emigráns lengyel kormánnyal.) De a harcuk, az önfeláldozásuk, az, hogy megmentették Nagy-Britanniát, az bezzeg kellett, ugye? Ez égbekiáltó meghunyászkodás, egyben a pofátlanság teteje. (Sztálin is észrevette ezt, és meghátrálásukat később a végsőkig ki is használta.)

 

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS