Kötéltánc - a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. dalpályázata • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Kötéltánc – a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. dalpályázata

A Fővárosi Nagycirkusz fenntartója, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. – a cirkuszművészet megújítása jegyében – Kötéltánc címmel dalpályázatot hirdetett.

Belső erő, egymásba vetett hit, csapatmunka és sok-sok adrenalin – ezek jellemzik a cirkusz varázslatos világát. A klasszikus, tradicionális értékek ápolása mellett a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. a legutóbbi években kortárs, történetmesélő cirkuszi előadásokat is bemutat, amelyek létrehozásában szövetkezik a társművészetekkel, vagyis a színházművészettel, a táncművészettel, a képzőművészettel, az irodalommal és a zenével. Ennek jegyében hirdették meg 2018-ban Csoda a cirkuszban nevű irodalmi pályázatukat, amelyre verseket és novellákat vártak. Közel 200, a cirkusz varázslatos világát ábrázoló mű érkezett a felhívásra az ország minden tájáról, sőt a határokon túlról is.

2019-ben, a Kötéltánc nevű pályázattal olyan pozitív hangulatú dalok születését szeretnék segíteni, amelyek megmutatják, milyen egyedülálló élményt, örömet kap a közönség az egymásra koncentráló, bámulatos fizikai teljesítményt nyújtó artistáktól, zsonglőröktől, bűvészekről és bohócoktól az előadások során. Erő, kitartás, egyensúly, pontosság, egymásra figyelés, csapatmunka – ezek a gondolatok jutnak eszünkbe az artistaprodukciók megtekintése közben. A cirkusz csodájának művészi megfogalmazását várják tehát a dalszerzőktől.

Nevezni kortól függetlenül bárkinek lehet, egy szerző (vagy alkotói csoport) több dallal is indulhat. 18 éven aluliak jelentkezéséhez írásbeli szülői, gondviselői hozzájárulást kérnek. A díjak: első díj: 1.000.000 forint, második díj: 500.000 forint, harmadik díj: 350.000 forint, közönségdíj: 500.000 forint. A jutalmazás a dalnak szól, függetlenül az alkotók és az előadók létszámától.

A pályázattal kapcsolatos részletek ide kattintva érhetők el.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS