John Lennon kedvenc epermezői megnyílnak a turisták előtt • Hetedhéthatár

Nagyvilág

John Lennon kedvenc epermezői megnyílnak a turisták előtt

A világ egyik legismertebb parkja, valamikori epermezőivel, amelyről annak idején John Lennon és Paul McCartney énekelt, mára a zeneirodalom klasszikusa lett. A Liverpoolba zarándokló turisták és Beatles-rajongók örömére a park – hosszú évtizedek után – szeptemberben végre megnyitja kapuit.

A Strawberry Fields híres piros kapuja
(Fotó: Shutterstock)

könnyEzzel egy időben új kiállítás nyílik John gyermekkoráról és kapcsolatáról a környékkel, valamint felavatnak egy kávézót is. A jegyek értékesítése hamarosan megkezdődik.

A kiállítási épület első kapavágására tavaly nyáron került sor, ünnepélyes keretek között, amelyen részt vett John féltestvére, Julia Baird és a Beatles-producer George Martin özvegye, Judy.

A hely az 1967-es Strawberry Fields Forever című Beatles-sláger révén vált világhírűvé.

Eddig is évente százezrek érkeztek Liverpoolba, hogy egy kicsit magukkal vigyenek a legendából, amit Beatlesnek hívnak. A rajongók próbáltak bekukucskálni a zárt liverpooli parkba, kevés sikerrel. Akadtak, akik bemásztak a pirosra festett vaskapun a tilalom ellenére, vagy éppen ráfirkáltak arra.

Most változott a helyzet. A világhírű Beatles-dalt ihlető helyszín, a Strawberry Fields megtekinthető turisztikai attrakcióvá vált. A park Liverpool külvárosának déli részén található, ahol John és Paul felnőtt.

A svéd Expressen.se felidézi, szülei válása után John Lennont Mimi nevű nagynénje nevelte, akinek a háza a nevezetes epermezős terület közelében volt. A pázsiton és a növényeken kívül a parkban működött az Üdvhadsereg árvaháza is, egészen 2005-ös bezárásáig.

John Lennon egész életében visszaemlékezett azokra az ünnepségekre, amelyeket annak idején nyaranta rendeztek itt, amikor ő még kicsi volt. Később gyakran átmászott a terület kerítésén és játszott az árvaházban élő gyerekekkel.

(Forrás: Turizmus.com)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS