Az év természetfotói - Magyarország 2019 • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Az év természetfotói – Magyarország 2019

A természet napnyugtától napkeltéig, a madarak és emlősök viselkedése, tájak, zabolátlan erők, növények és gombák, élet a vízfelszín alatt – néhány Magyarország és az egész közép-európai régió legnagyobb természetfotós versenye, a naturArt által megrendezett Lenergy – Az Év Természetfotósa pályázat kategóriái közül.

Nem volt könnyű dolga a szakértőkből, elismert fotóművészekből álló zsűrinek, hiszen ezúttal alighanem a versengés történetének legerősebb anyagából kellett kiválogatniuk a legjobbakat. A nemzetközi porondon méltán elismert hazai és határon túli természetfotósok díjnyertes képeiből, valamint az ítészek által legkiemelkedőbbnek talált fotográfiákból állították össze Az év természetfotói – Magyarország 2019 című, 192 oldalas lebilincselő albumot, melyet kézbe véve az olvasók is meggyőződhetnek arról, milyen csodás kincseket rejt a természet (Alexandra Kiadó, 2019., EAN: 9771785233082).

A könyv bemutatóját 2019. november 5-én tartották a Lenergy – Az év természetfotósa 2019 pályázat díjátadó gáláján, a Magyar Természettudományi Múzeumban.

A 27. alkalommal meghirdetett pályázat fődíját Daróczi Csaba nyerte, az év természetfotója Máté Bence Békacomb című alkotása lett. Az év ifjú természetfotósa címet Koncz-Bisztricz Tamás nyerte el. A pályázat héttagú szakmai zsűrije összesen 14 kategóriában mintegy 200 fotós több mint 3300 képéből válogatott, az utolsó fordulóban 103 mű versenyzett a díjakért. A pályázat utolsó fordulójába jutott képeket november 6. és december 31. között a Magyar Természettudományi Múzeumban megrendezett kiállításon láthatja a közönség.

 

A kategóriagyőztesek:

Kezünkben a Föld kategória: Rácz Péter
A madarak viselkedése kategória: Kovács Norbert
Az emlősök viselkedése kategória: Daróczi Csaba
Az állatok viselkedése kategória: Daróczi Csaba
Állatok és környezetük kategória: Daróczi Csaba
Állatok szemtől szemben kategória: Tökölyi Csaba
Növények és gombák kategória: Nagy Bertold
Kompozíció, forma és kísérletezés kategória: Nagy Gábor
Tájak kategória: Urbán Helga
Élet a vízfelszín alatt kategória: Földi László
Napnyugtától napkeltéig kategória: Litauszki Tibor
Fekete-fehér természetfotók kategória: Urbán Helga
Fenntartható energiatermelés és a természet kapcsolata kategória: Lakatos János


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS