Gádor István soha nem látott hagyatékát árverezi a BÁV • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Gádor István soha nem látott hagyatékát árverezi a BÁV

Forrás: Wikipédia

Gádor István, a modern magyar kerámia megteremtőjének legféltettebb darabjai mellett, barátaitól, a kor legnagyobb művészeitől kapott festmények és szobrok is kalapács alá kerülnek.

A modern magyar kerámia megteremtőjének, Gádor Istvánnak egyedülálló hagyatéka kerül árverésre a BÁV 75. Művészeti aukcióján, november 19-én és 20-án a MOM Kulturális Központban.

Az eddig soha nem látott anyagban Gádor István legféltettebb darabjai mellett barátaitól, Dési Huber Istvántól, Kmetty Jánostól vagy Scheiber Hugótól kapott festmények és szobrok is szerepelnek. A festménykollekcióban ezen felül Munkácsy Mihály, Rippl-Rónai József, Gulácsy Lajos vagy éppen Mészöly Géza félbevágott képére is licitálhatnak.

A műtárgyak között a kivételesen gazdag Zsolnay-anyag mellett izgalmas fegyverkollekció, illetve egy Fabergé kiöntőgarnitúra is Gundel Takács Gábor kalapácsa alá kerül.

Az ékszernapon a nagy brilles befektetési ékszerek mellett a Sárkány csókjára, a Cartier design nyakékére, és az eddigi legdrágább, 2,5 millió forintról induló, kalocsai hímzéses kortárs magyar ékszerre is licitálhatnak.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS