Dokumentumfilm nyerte a IV. Hét Domb Filmfesztivált • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Dokumentumfilm nyerte a IV. Hét Domb Filmfesztivált

Befejeződött a IV. Hét Domb Filmfesztivál, melyet idén a koronavírus miatt csak online vetítés formájában követhetett a közönség. A filmfesztivál fődíját és a Komló város által felajánlott 500 ezer forintot egy dokumentumfilm, az Emmi néni csodálatos élete nyerte meg.

Először szavazhattak a nézők is a Hét Domb Filmfesztivál döntőbe jutott filmjeire szeptember 21-től október 4-ig. A járványhelyzetre való tekintettel a IV. Hét Domb Filmfesztivál online formában került megrendezésre, azonban az új felület újabb lehetőségek megjelenését is lehetővé tette. Az eddig alapvetően a szakmai döntésekről szóló elbírálás mellé a közönség értékelésére is lehetőség nyílt az online vetítéseknek köszönhetően.

Az október 10-én vetített díjátadón a Pokorny Lia, Rófusz Ferenc, Réz András alkotta háromfős zsűri döntése mellett a közönség szavazatai alapján a legnépszerűbb film is díjat kaphatott.

A hat felnőtt és egy diák kategóriában összesen 21 díjat osztottak ki: a szobor és oklevél mellé az első helyezett 200 ezer forint, a második 100 ezer forint és a harmadik helyezett 50 ezer forint pénzdíjban is részesült. A diák kategória győztesei – a korábbi évekhez hasonlóan – a helyezésüknek megfelelő értékű tárgynyereményt kaptak.

A filmfesztivál fődíját a Száraz Eszter által rendezett Emmi néni csodálatos élete című dokumentumfilm nyerte, míg a közönségdíjat Az Ispotály című ismeretterjesztő film kapta, amely Kovács István rendezésében készült. A nagyjátékfilmek között Dombrovszky Linda Pilátus című, Szabó Magda regényéből készült filmje nyerte az első helyet.

A IV. Hét Domb Filmfesztivál részletes eredménye ide kattintva tekinthető meg.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS