Feketű Csaba, Author at Hetedhéthatár
Szerzői archívum

Feketű Csaba

Feketű Csaba írásai: 5
Feketű Csaba

Ösvények

Arra ébredt, hogy valaki megnyalja az arcát. Kinyitotta a szemét, gondosan körülnézett a hajnali erdőben és beleszimatolt a levegőbe. Most nem érezte a farkasok szagát. Az ébredő erdő ezernyi hangja, béke és nyugalom áradt minden irányból.

A kis Hóvirág

Így télvíz vége felé az erdők mélyén sok kis hóvirág nyitja ki szirmait, hirdetve az új életet, a tavasz közeledtét. Az új jövevényekről csak a mellettük álló virágok, fák tudják, hogy immár a világon vannak. Csak Ők láthatták, hogy közülük talán a legszebb kis hóvirág, Feketű Emma Luca február 9-én nyitotta ki szirmait. Emma Luca olyan kedves és szép kis hóvirág, hogy csupán megszületésével temérdek örömöt és szeretetet adott azoknak az embereknek, akik láthatták, megismerhették Őt.

A kis tölgyfa

A friss hajnali szél megajándékozta az erdő ezernyi illatával, amikor kibújt végre a földből. Körülötte gyönyörű zöld volt a friss harmattól csillogó fű, tele szebbnél-szebb erdei virággal, valahonnan a magasból madarak csivitelése hallatszott.

A Tündérkirálynő

– Nagyon fog fájni? – kérdezte a kisfiú az édesanyját és a doktornőt egyaránt, akik az ágya mellett beszélték meg a műtét részleteit.
– A professzor úr személyesen fogja a kisfiút műteni. – Mondta az édesanya felé a doktornő, de mindjárt a kisfiú felé fordult. És én is ott leszek melletted, hogy vigyázzak rád és hogy nehogy nagyon fájjon. Jó lesz így? – kérdezte a kisfiút, a vállára téve a kezét.

Kócos hihető és hihetetlen kalandjai

Messze-messze a nagyerdőn is túl, egy távoli kis falucskában, ahol így tavasz közepén a gyümölcsfák virágba borulnak a méhecskék kegyeit keresve, ahol az orgonaillat belopódzik mindenhová, új erőt és örömöt adva az embereknek, nos itt, a falu talán legszebb házának udvarán él Kócos, a „mindig vidám” ugrabugra kiskutya a baromfiudvar többi lakójával egyetemben. Történt pedig egy reggelen, hogy vidám madárcsicsergésre ébredt fel Kócos, ahogy a mindig korán kelő nap simogatva ébresztette házikója melegében.Archívum

Hirdetés